Bon treball periodístic el d’en Carles Cols a El Periódico i en Josep Garriga a El País. Han tret a la llum un munt de sondejos encarregats per CIU en benefici propi, però pagats amb diners públics, que recorden en alguns aspectes una caça de bruixes ideològica i lingüística. Un escàndol de jutjat de guàrdia.
Com escandalós va ser veure –anit, a La nit al dia, davant la Mònica Terribas– al portaveu del partit convergent, David Madí, dir que són paperassa, quatre relligats. No va ser capaç de desmentir que els informes existeixen, que estaven dins el Palau de la Generalitat, que els pagàvem tots nosaltres.
Mentre la periodista preguntava sobre els documents que fiscalitzaven les tendències polítiques dels seus companys de TV-3, Madí tornava a escapolir-se, insistia a tirar les pilotes fora: que només es tracta de brossa que el tripartitt llençava contra CIU, que en l’Ajuntament de Barcelona també hi havia molts sondeigs amagats…
I en Joan Boada, a l’altre costat de la Mònica Terribas, amb els seus papers a les mans, se’l mirava sense sortir de la seva sorpresa.
Quina barra, Madí!