El blog del periodista Txerra Cirbian

Noves estafes

L

M’ha arribat a casa un albarà urgent, de l’empresa Netcourier (Logística y Transporte Urgente).
A «Observacions» hi escriuen:

Espera recogida el artículo de regalo promocional remitido a su nombre sin cargo alguno (esto, en mayúsculas) para usted por gentileza de Ibertours. Avisamos para su recogida antes de 48 horas, llamando urgentemente al teléfono indicado.

A «Contingut de l’enviament» hi diuen:

Una bicicleta mountain bike cuadro de acero frenos v/break llantas de aluminio. Regalo promocional. Adjudicado ante notario. Distribución y entrega gratuita.

I el telèfon de la central de lliuraments, al qual cal trucar urgentment: 902.636.388.
És curiós com una empresa de repartiment pot saber el que hi ha a l’interior del paquet que manegen, inclosos els frens…
Com poden imaginar aquesta és una activitat de dubtosa legalitat, una nova entabanada, una petita estafa.
Busco a internet i n’hi ha unes quantes referències, amb diferents noms d’empreses, números de telèfons i falsos regals.
– Vuelven al ataque: Netcourier, de Soft in spain, que fa referència a un cas actual i a un altre de fa un parell d’anys, Cuidado: cronopack, transxpress….
Nuevos tiempos, nuevos timos, al blog del Galder Segurola.
– Forum Blanes mostra un albarà idéntic al meu, amb un altre número de telèfon, i explica també el tema a l’apunt Netcourier e Ibertours grupo turístico, del passat 25 de gener.
Estiguin atents. Ningú regala duros a quatre pessetes. No deixin de denunciar-ho i evitin trucar per telèfon a aquests números: les tarifes són altes … a vegades, molt altes.

3 comentarios

 1. Lucila Isabel

  Vaja, aquest no el coneixia…

 2. Lo Vilot

  Bon dia Txerra

  Aquest «enviament» també l’he rebut un parell de vegades. Ni cas.

  I dic ni cas perquè en tinc una desagradable experiència (i que no repetiré mentre visqui).

  Eren petits els nens. Van participar a l’escola en un concurs, un dibuix. Suposadament van guanyar i ens van convocar en un hotel per donar-li un premi (ara no recordo que era). El cas es que …. hi havia premi si ens quedàvem amb un dels seus productes (!). Evidentment no ho vam fer, lo pitjor va ser que els nens no ho van entendre i no sabia com explicar-ho, eren massa petits. Segurament serà un trauma que recordaran. No se si petit i gran, però això marca.

  Resumint, posen el parany per tal de caure-hi de quatre grapes. Nosaltres, els pares, també hi vam caure … potser perquè creiam en la bona fe del concurs i en que algú regalava algo a canvi de res … que il·lusos érem !! Mai més

  ara van directament a la caixa del paper reciclat, això si, amb l’adreça ben trencada, que de la llei de protecció de dades sols sé que es un «camelo» per fer uns calerons. D’aquelles lleis que no se les creu ningú … «a los hecho me remito».

  Abraçades

 3. Tristany

  Gràcies per la informació, acabo de rebre l’albarà i el primer que he fet és buscar referències aquí a internet. El que n entenc és que aquesta gent ja tinguin un dilatat currículum en estafes i no siguin a la presó. Merda de gent!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑