Foto tomada por Julio Carbó en 1992

Foto de Julio Carbó

El passat divendres, 1 de maig, va morir la Mercè Lleixà, la molt popular fornera de El cor de la ciutat. Tenia 49 anys. El seu comiat es va celebrar ahir.
Segur que aquests dies s’han anat i aniran publicant informacions sobre la desapareguda actriu catalana, com aquest d’El Periódico, aquest altre del canal 3cat24 de TVC i aquest altre de Fotogramas.
Jo la vaig conèixer fa 17 anys, quan la vaig entrevistar arran del premi de la Generalitat a la millor actriu d’aquell any, 1992, pel seu paper en la comèdia Que t’hi jugues, Mari Pili, de Ventura Pons.

Recordo el seu entusiasme, el seu desig de no encasellar-se «com a maripili», de com es reia de que l’haguessin contractat per fer «d’travestorro» a Makinavaja, l’últim choriso. Estava contentíssim pel premi ( «no m’ho acabo de creure») i ja deia llavors quelcom que continua sent habitual entre els còmics:

«Aquesta professió és molt dura. I aquest any ha estat duríssim, per la manca de diners en moltes produccions. Sí, fas una pel·lícula com a protagonista, però després et pots tirar mesos sense menjar un rosca. Primer van ser setmanes de viatges per promocionar Mari Pili i després diversos projectes fallits o ajornats. I et sents impotent, perquè no és una cosa que depengui de tu i no domines la situació».

Ah … i si us ve de gust llegir el contingut sencer de l’entrevista, la podeu trobar en aquest enllaç.