En el nostre viatge per la Bretanya, el meu bon amic Jean Pierre ens va recomanar visitar Locronan, un poblet de pel·lícula… i mai millor dit, perquè se n’hi han rodat dues de força romàntiques: Tess, de Roman Polanski, amb Nastassja Kinski, i Largo domingo de noviazgo, de Jean-Pierre Jeunet, amb Audrey Tautou, l’encantadora Amelie

En realitat, segons diuen en aquest enllaç en aquest poble s’hi han rodat uns 20 films i curtmetratges.
Quan ens vam apropar al poble, a primera hora del matí –la millor hora  per evitar la gentada que s’acumula una mica més tard– el gps ens va indicar una antiga carretera d’entrada, que ens va fer arribar a un aparcament habilitat per a turistes, a 100 metres del centre.
El camí principal portava a on hi havia dos joves que feien pagar tres euros per poder aparcar el cotxe. El fet d’arribar pel darrere ens ho va fer estalviar.

Els carrers d’accés a la plaça de l’Església estaven tan cuidats com un plató de cinema a punt de rodatge. Aquell dia hi havia un mercat d’artesania a la placeta darrere de l’església de Sant Ronan (tal com està en l’enquadrament de la foto ha estat utilitzada per un segell de la Poste francesa).
El que més em venia de gust, igual que em va passar a Irlanda amb el poble de Cong, era descobrir la forma en què Polanski havia convertit uns escenaris que, en la ficció, tenen lloc a la zona rural de Dorset, a Anglaterra, durant l’època victoriana , i en la realitat eren França.

L’última foto és d’un casalot, situat a la part alta del poble. Estava buit i no s’hi podia entrar, però tenia una fantàstica vista de la badia i el mar.
Us deixo uns enllaços més sobre aquest poblet: el del propi Locronan, el de l’Inet de Bretagne i el de Turisme de França. I també la web de Largo domingo de noviazgo.