El Periódico de Catalunya, el diari en el qual treballo des de fa 30 anys, es troba immers en diversos canvis amb els quals els periodistes intentem acostar-nos cada dia més i millor als lectors per oferir-los una informació de més qualitat.
Un dels instruments creats per la direcció han estat uns blocs que redacten els membres de les seccions del diari.
Per exemple, en el cas de Gent i Televisió, l’àrea en què s’engloba el suplement Idees+Teletodo, que actualment coordino, ha posat en marxa Captures, el divertit bloc de la meva secció, en el qual escrivim tots els companys de l’àrea.
Avui mateix m’acabo d’estrenar amb La venjança del guionista, una reflexió sobre la mort i funeral (de ficció) de Charlie Sheen, l’actor protagonista de la sèrie de televisió Dos hombres y medio.
El text comença d’aquesta forma:

«S’ha d’anar amb compte amb els guionistes. No és broma.
Els ho explico. Segur que recorden Charlie Sheen (a la foto de l’esquerra, el tipus de camisa blava), l’actor de tele més ben pagat del món, ara en atur. Un dia (rere l’altre, perquè ja anava en ratxa), passat de voltes, se li escalfa la boca i es caga en la cadena que li dóna menjar (la CBS) i en els creadors de la sèrie on treballa (…) Lògicament, els seus caps el van despatxar.»

La resta de l’article podeu llegir-lo íntegrament en aquest enllaç.