El blog del periodista Txerra Cirbian

La recepta clàssica del periodisme

No sé si us ha passat alguna vegada que després de comprar un diari o una revista, aquesta s’ha quedat en el revister perquè no has tingut temps de llegir-la.
I arriba un dia en què, a punt de fer neteja, descobreixes un suplement dominical, no reconeixes la portada, dónes un cop d’ull al seu interior i descobreixes alguna cosa interessant per llegir.
Sempre hi ha algun article, una entrevista o un reportatge que et fa pensar. I encara que potser és una forma de mirar-se el melic, la veritat és que em preocupa profundament el futur del periodisme, la professió que vaig triar fa més de 30 anys i que em segueix entusiasmant dia a dia. Aquest bloc és un exemple d’això, més enllà del treball diari en una redacció.
Parlant amb un familiar, que té dubtes sobre la supervivència del periodisme, vaig recordar un magnífic article de José Luis Barbería, que havia deixat aparcat, entre d’altres papers…
Es titula Elogio del periodista, el podeu trobar a la web d’El País i, entre altres coses, arriba a aquesta conclusió, que comparteixo:

«El problema no estaria entre el nou i vell periodisme, sinó entre el bo i el dolent, en la urgència de restablir la relació perduda amb el públic.»

Ofereix una cita de Bill Keller, editor de The New York Times:

«Tot i les nostres desgràcies, crec amb tot el meu cor que els diaris, ja arribin a la porta de casa, al seu portàtil, al seu iPhone o un xip implantat a la seva escorça cerebral, estaran amb nosaltres durant temps».

I conclou:

«Així que, asfixiats i desconcertats, però no acabats, encara. Es busca informació rigorosa i honesta del que passa al carrer, o sigui: la recepta clàssica del periodisme.»

I en això estem.

1 comentario

  1. Marta Sardà

    «La sociedad demanda un periodismo serio», diu en Barbería. Aquí està la clau d’una llarga vida per al periodisme i els periodistes. Hem de ser seriosos i rigurosos amb la informació i, de vegades, les pròpies empreses són les que desvirtuen la professió. Potser, entre tots els que estem en actiu, hauríem de reivindicar seriositat i rigurositat per a la nostra feina. La precarietat també la desvirtua.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑