Georges Remi, més conegut com a Hergé, el creador de Tintín, va néixer el 22 de maig de 1907, molt a prop de Brussel·les.
Aquests dies, són nombrosos els mitjans de comunicació que estan publicant o emetent especials dedicats al dibuixant belga. Suposo que avui, als quioscos, n’hi haurà més coses, i potser a la ràdio i a la televisió li dediquin algun programa, encara que el passat mes d’abril ja va haver-hi alguns homenatges a TV-3, Canal 33 i BTV.
Naturalment, si el lector d’aquest bloc vol conèixer alguns detalls de la vida i obra d’Hergé, pot acudir al lloc oficial, Tintin.com (que no inclou l’espanyol ni el català entre les seves llengües) , a la wikipèdia o a les pàgines que li dedica l’editorial Juventud.
Fans n’hi ha molts i pàgines a la xarxa, milers i milers: cercant la paraula Hergé al Google surten 1.460.000 entrades.
A Catalunya, per exemple, hi és la molt activa Associació Catalana de Tintinaires, TintinCat; de fet, alguns dels seus membres han col·laborat en un suplement de La Vanguardia. També altres experts tintinòfils han escrit articles a unes pàgines especials d’El Periódico, aquest diumenge passat.
En tot cas, el que jo recomano a qualsevol que encara no ho hagi fet, és llegir; que llegeixi qualsevol dels seus àlbums. Avui, en ple segle XXI, segueix sent una delícia submergir-se en les aventures del petit reporter i el seu gos.