No tinc telèfon mòbil ni cap compte ni adsl amb l’empresa Orange. És més: no sé si funciona bé o malament, així que em tindreu que disculpar en aquest aspecte.
Però acabo de rebre una nota que indica el següent:

«Tots els clients del servei d’ADSL d’Orange comptaran, des del proper 18 de maig, amb un nombre d’atenció al client completament gratuït per a resoldre tot tipus d’incidències tècniques, fer les seves consultes, contractar nous serveis.
Els clients podran trucar al nou 900.901.300 tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia, de forma totalment gratuïta, tant si són trucades realitzades des d’un telèfon fix com des d’una línia mòbil, amb independència de l’operador de la mateixa ( …)
El nou servei 900 es suma al telèfon d’atenció comercial general 1414 i al nombre 470 per a les trucades d’atenció al client de mòbil, tots dos completament gratuïts.»

Fins ara, un truc era buscar un fix que no fos un 901 o un 902 per fer les trucades, perquè el ADSL inclou habitualment les trucades a telèfons fixos de numeració normal. Amb aquesta decisió, Orange s’avança a altres empreses i satisfà als milions d’usuaris de ADSL.
Em pregunto a què esperen la resta d’operadores per fer el mateix, amb la pasta gansa que guanyen?