A mi això d’Eurovisió sempre m’ha semblat una mica casposillo, un tipus de música (o tipus de música) que no m’atrauen en absolut …

Als nois de RTVE se’ls va encendre la llumeta quan van decidir rendibilitzar l’assumpte amb la suposada democratització de l’accés lliure a les candidatures, que la gent votava mitjançant missatges telefònics de pagament.
Però fa un parell d’anys els va créixer un nan, anomenatChikilicuatre, i van haver apechugar amb el caricato. Però els increïbles dades d’audiència van fer més rendible el personatge que el propi festival en si.
Ara tenen un munt d’aspirants més i les votacions a través d’internet tenen tots els avantatges i inconvenients del sistema: més vots, més varietat i pluralitat, però com evites el frau informàtic?
Hi ha un element, anomenat John Cobra, que s’ha situat en segon lloc (269.000 vots) per darrere de la primera classificada, Coral Segòvia (281.000 vots), amb el suport de Forocoches.com, en el fil oficial del qual n’hi ha més de 29.000 missatges .
Aquests dies ens han bombardejat (un spam en tota regla) parlant d’un suposat «tongo» per part de RTVE cap a l’esmentat Cobra.
També hi ha fans del certamen que fan arribar proves de tot tipus a la tele estatal sobre les irregularitats d’altres concursants, des de la famosa Karmele Queen fins al Pezón Rojo (grup que, per cert, ha aprofitat la seva eliminació amb humor per promoure una gira; un aplaudiment per a ells).
En realitat, em fa el mateix. Sento una mica de llàstima per aquells que es presenten a pit descobert i obtenen uns miserables vots de la seva família i amics. Com Phillip Rushton, el 61 º, que canta When you leave (en anglès, és clar) i ha obtingut 207 vots. No sona malament, la veritat.
I just per davant d’ell apareixen Jonathan Tijerín Gradiaga (Tu major condemna, 237 vots), precedit de Geotéknica Vertical (La sirena, 238 vots), Lucian (Good bye boy, 238); Mc Deschanst ft. Dj Sullivan (Improvisation, 238 vots) i Mario Varea (Matisos, 244 vots).
Són els últims de la llista.