Els quatre primers llibres de la col·lecció

Raimon Portell, germà del meu amic Joan Portell (l’únic crític de literatura infantil que jo conec que és un expert de la bicicleta, l’escalada, el senderisme i el que sigui) és el director editorial de la revista de viatges Altaïr, sens dubte la millor publicació del sector, en la que s’ofereix sempre l’anàlisi seriós i la recomanació precisa per al viatger. Ara, Altaïr edita una col·lecció de narrativa, titulada Heterodoxos.
La editorial defineix així la seva nova aventura:

«Aquesta col·lecció de relats de viatges porta aquest nom perquè entenem per heterodox a l’especialista que deixa la seva visió acadèmica, s’acosta a la realitat i la relata, enriquida amb el seu saber. Però també és heterodox el viatger que viu el seu entorn, s’interessa per ell i és capaç d’explicar-ho amb veu encertada.»

Els primers números de la mateixa són Pekín me deslumbró, de John Blofeld; Crónicas Ibéricas (Tras los pasos de George Borrow, vendedor de Biblias en el siglo XIX), de David Fernández de Castro; Historias secretas de Birmania, d’Emma Larkin; i Cuidadores de mundos, d’Ander Izagirre.
La col·lecció es presenta al públic aquesta mateixa setmana a Barcelona. Serà dijous, dia 6, a les 19.30 hores en la Llibreria Altaïr (Gran Via, 616). Hi serà Fernández de Castro per a parlar del seu llibre, al costat d’en Portell i d’altres responsables de l’editorial.
Una aposta original en aquests temps en els quals editar llibres en paper és gairebé suïcida i que val la pena seguir de prop. Llibres sobre països on l’important no és només el viatge, sinó les persones que poblen els seus paisatges.