Saben què hi ha dins d’aquests quadrats amb taques?
Innovador, emprenedor social i home amb visió de futur, Narcís Vives presenta avui un nou projecte que a la majoria de nosaltres ens sonarà a xinès, o més ben dit, a japonès: el canal QR.
En el web de la seva empresa, Itinerarium, ho explica així:

«Arriba al nostre país directament del Japó una nova forma de comunicació. Els codis QR estan a punt per canviar els nostres hàbits amb molt poc temps. A través d’una eina tan universal com el telèfon móbil, les persones podran llegir els codis situats a llocs tan originals com: samarretes, targes personals o publicitat estàtica. Aquesta tecnologia canviarà de forma revolucionària i radical la comunicació i el marquèting de les empreses.»

La Wikipedia ho defineix d’aquesta manera:

«Un codi QR és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional creat per la companyia japonesa Dens-Wave en 1994; es caracteritzen pels tres quadrats que es troben en les cantonades i que permeten detectar la posició del codi al lector. La sigla «QR» es va derivar de la frase anglesa «Quick Response», doncs el creador aspirava que el codi permetés que el seu contingut es llegís a alta velocitat. Els codis QR són molt comuns al Japó i de fet són el codi bidimensional més popular en aquest país.»

He acudit al web de l’empresa Treelogic, i mitjançant el seu generador de QR he creat les dues imatges superiors, on estan les dades d’aquest mateix bloc i el meu vcard.
Sembla mentida, però en aquests quadrats amb taques hi ha molta, molta informació.
Encara que no s’ho creguin…