Ahir a la nit, quan vaig arribar a casa meva després d’una dura jornada de treball, em vaig trobar un missatget del meu col·lega gadità Santi Pérez, periodista que ha passat per diaris locals, RTVE i l’agència Efe, abans de recalar en el gabinet de premsa de la Junta d’Andalusia.
Santi és l’autor d’una bitàcola que acostumo a llegir sovint, Diario de hoy, i que moltes vegades m’obre els ulls a altres fonts, a altres notícies, a altres mons. Per exemple, fa uns dies simplement afegia aquesta frase de John Hersey:

«El periodisme permet als lectors ser testimonis de la història, la literatura els dóna una oportunitat de viure-la.»

Bé… us deia que Santi ha tingut la generositat de incloure’m entre les cinc blocs que recomanava ahir en l’anomenat BlogDay (el dia dels blocs), esdeveniment del qual vaig saber gràcies a ell.
La idea, la explica en Santi així:

«Ajudar a difondre l’activitat desinteressada de moltes persones que comparteixen amb altres, en qualsevol part del món, el que saben, el que veuen, el que pensen, el que somien o el que imaginen, a través d’aquest canal de comunicació que són els blocs «.

Per a això, cal seguir diverses regles:

  1. Trobar cinc nous blogs que consideres interessants.
  2. Notificar als cinc blocaires que els estàs recomanant com a part del BlogDay 2010.
  3. Escriu una descripció curta de cada bloc i posar un enllaç dels blogs recomanats.
  4. Publicar una entrada precisament el BlogDay (el 31 d’agost).
  5. I afegir l’etiqueta del BlogDay usant l’enllaç de la iniciativa.

És evident que jo ja no compleixo la quarta, però com crec que la idea és bona, us vaig a recomanar cinc nous blocs. Considerar el de Santi com un «fora de concurs», inclòs de facto entre els meus favorits.
Anem a la selecció de cinc blocs que m’han interessat últimament.

  • Mensaje en una botella, diari d’aire poètic signat amb pseudònim, encara que crec que es tracta d’una noia anomenada Martha.
  • El lector impaciente, bitàcola amb la que he trobat lectures realment suggerents, especialment còmics d’autor, escrita per PAblo, així, amb la pi la a en majúscules.
  • Cosecha de 66, plataforma narrativa d’Adolfo Suárez Jimeno, un exdisenyador que escriu realment bé.
  • Mots, muts, nats, bitàcola de la periodista i escriptora Iolanda Pàmies, autora dels llibres Em Plou el cor, l’illa de la flor i Suem.
  • Una mirada particular, un excompany que va donar l’arriscat salt de la salvadora xarxa d’una redacció a la independència de la inseguretat laboral.

Sobre el vídeo: uns blocaires peruans han muntat aquest vídeo amb motiu del BlogDay, a partir de la cançó ‘We didn’t start the fire’ de Billy Joel. Ho he trobat al web de la iniciativa.