Fa més o menys un any, quan Barcelona TV va presentar les novetats de la seva nova programació, em va sorprendre la sèrie Banda sonora. És un format documental que explora la vida de diversos personatges relacionats amb la capital catalana a través de les cançons que els havien marcat.
Ahir a la nit li va tocar el torn a l’Albert Espinosa, un autèntic supervivent. Autor, escriptor i guionista, i últimament actor i director de cinema, va explicar la seva vida a ritme de Bill Conti, Macaco, Parchís, Elliott Smith, Cantores de Hispalis, Antonio Machín i de Dani Macaco. És difícil que aquest home et caigui malament.
Per cert, no es perdin les seves columnes a El Periódico i el seu blog.
Però no volia parlar d’Espinosa, sinó del programa: és excel·lent i cal agrair-l’hi a la parella que ho dirigeix, Josep Morell y Jordi Barrachina, aquest últim un reporter i realitzador de sèries i documentals (des del 1991 al 1999 va ser director i cap d’edició dels reportatges que va emetre el programa 24 horas, de Canal+), així com director de la pel·lícula El diari de Tom, sobre un jove israelià que no volia anar a la guerra.
Entre els convidats que han passat pel programa han estat Ferran Adrià, El Tricicle, Jaume Figueras, Ferran Rañé, Montserrat Tura, Amparo Moreno, Rafael Ribó… Val la pena veure’l. Els qui no puguin accedir directament a Barcelona TV, aquesta cadena també té un web on es poden veure videos a la carta.