Com us avançava l’inici d’aquest relat, la nostra idea era donar una volta a Irlanda, gaudint, sobretot, del nord i oest de l’illa. La part sud i la zona est, així com Dublín, que ja coneixíem d’altres estades, quedaven excloses en aquest viatge.
Així que la idea era conduir des Cork cap a Belfast (uns 420 quilòmetres), a Irlanda del Nord, però fent un alt en un dels enclavaments més bonics de l’illa: Glendalough, situat a mig camí, a 255 quilòmetres, encara que desviant-me de la carretera principal.


Aquest petit enclavament, situat a poca distància de la capital irlandesa, és un conjunt monacal creat per Sant Kevin al segle VI, restaurat el segle passat, enclavat entre dos llacs d’aigües fosques.
És una zona, pertanyent al Parque Nacional de las Montañas de Wicklow, que ha estat escenari de nombroses pel·lícules i sèries, com s’indica a la web de la Wicklow Film Commission.

Per exemple, la famosa escena de l’espasa Excalibur sorgint d’unes oscurísimas aigües, es va rodar en el proper llac Tay, tan negre com la torba que tenyeix el riu que desemboca en el mateix.

Entre d’altres llargmetratges filmats al parc destaquen Michael Collins, Braveheart, Mi pie izquierdo y Barry Lyndon, i entre les sèries, Els Tudor, el recent èxit de TVE protagonitzat per Jonathan Rhys Meyers i Natalie Dormer.
La fotos que il·lustren aquest article les vaig fer un dia que amenaçava pluja. I en efecte, finalment va ploure.