El blog del periodista Txerra Cirbian

Mes: agosto 2012

Cautela con las redes

Una joven familiar me hace llegar, vía Facebook (FB), una petición sobre la difusión de sus datos en esta famosa red social.
Me he quedado asombrado: no ha usado algo privado, como un correo electrónico, una llamada telefónica… No. Ha usado algo tan abierto, filtrable e inestable como FB!
Le he respondido lo siguiente:

«Has de ser tú quien gestione la privacidad de tus datos. A quién quieres que le lleguen los comentarios y el resto de detalles de tu actividad. Recuerda siempre que FB es una herramienta social con muchas grietas y fugas de datos, que lo que no quieras que se sepa, no lo publiques. Una foto en FB puede estar en internet en segundos, sin que tú quieras. Hay que ser prudente con las redes sociales… como en la vida.»

Una jove familiar em fa arribar, via Facebook (FB), una petició sobre la difusió de les seves dades en aquesta famosa xarxa social.
M’he quedat sorprès: no ha usat una cosa privada, com un correu electrònic, una trucada telefònica … No ha usat una cosa tan obert, filtrable i inestable com FB!
Li he respost el següent:

«Has de ser tu qui gestioni la privacitat de les teves dades. A qui vols que li arribin els comentaris i la resta de detalls de la teva activitat. Recorda sempre que FB és una eina social amb moltes esquerdes i fuites de dades, que el que no vulguis que se sàpiga, no ho publiquis. Una foto en FB pot ser a internet en segons, sense que tu vulguis. S’ha de ser prudent amb les xarxes socials… com a la vida. «

Tuiteos hasta el 27 de agosto

Powered by Twitter Tools

Powered by Twitter Tools

Cruz del sur

Tráiler de ‘Cruz del sur’

Me escribe el escritor Rubén Cebollero para comentarme que no me pierda Cruz del sur, una película basada en una novela suya que se estrenará en Uruguay en septiembre y dentro de unos meses en España.

Un tipo, dos ciudades, dos mujeres… Parece un argumento de los de siempre, pero habrá que verla, para comprobar qué hay de nuevo en una historia universal.Tráiler de ‘Cruz del sur’

M’escriu l’escriptor Rubén Cebollero per comentar que no em perdi Cruz del sur, una pel·lícula basada en una novel·la seva que s’estrena al setembre Uruguai i en uns mesos a Espanya.

Un tipus, dues ciutats, dues dones … Sembla un argument dels de sempre, però caldrà veure-la, per comprovar què hi ha de nou en una història universal.

Ayuda a la Wikipedia

Como ha ocurrido en otras ocasiones, la Wikipedia anda escasa de recursos.
Los usuarios de esta enciclopedia online, como yo, hemos visto otra vez un mensaje de petición de ayuda por parte del equipo de este proyecto colectivo.
Yo he colaborado con una pequeña aportación y os animo a hacerlo. Sería una lástima que esta magnífica herramienta se perdiera.Com ha passat en altres ocasions, la Viquipèdia va escassa de recursos.
Els usuaris d’aquesta enciclopèdia en línia, com jo, hem vist una altra vegada un missatge de petició d’ajuda per part de l’equip d’aquest projecte col·lectiu.
Jo he hi col·laborat amb una petita aportació i us animo a fer-ho. Seria una llàstima que aquesta magnífica eina es perdés.

Tuiteos hasta el 20 de agosto

Vuelvo al trabajo, amigos. Aquí os dejo algunos tuiteos de estos días y un par de fotos que he publicado en Instagram.

Powered by Twitter Tools

Torno a la feina, amics. Aquí us deixo algunes piulades d’aquests dies i un parell de fotos que he publicat a Instagram.

Powered by Twitter Tools

Lannoy

Hace unos días visitamos el castillo de Lavardens, una antigua fortaleza situada en medio de la bonita y apacible comarca francesa del Gers, no muy lejos del Valle de Arán.
En sus bajos nos encontramos con una exposición de cuadros y grabados de un artista llamado Lannoy, entre los que destacaban algunas visiones sarcásticas y llenas de mala leche sobre la sociedad y la política de su país.
Una muestra es esta obra, que ilustra el cartel anunciador de la exposición, con el duelo electoral entre Nicolas Sarkozy y François Hollande, bajo la mirada de un Dominique Strauss-Kahn en paños menores.
Estuvimos charlando un ratito con él, ya que atiende personalmente a los visitantes. Estará en este lugar hasta este domingo, 20 de agosto.
Si queréis echar una ojeada a su página web, es esta: Lannoy gravure.com

Fa uns dies vam visitar el castell de Lavardens, una antiga fortalesa situada al mig de la bonica i tranquil comarca francesa del Gers, no gaire lluny de la Vall d’Aran.
En els seus baixos ens trobem amb una exposició de quadres i gravats d’un artista anomenat Lannoy, entre els quals destacaven algunes visions sarcàstiques i plenes de mala llet sobre la societat i la política del seu país.
Una mostra és aquesta obra, que il · lustra el cartell anunciador de l’exposició, amb el duel electoral entre  Nicolas Sarkozy i François Hollande,, sota la mirada d’un Dominique Strauss-Kahn en calçotets.
Vam estar xerrant una estona amb ell, ja que atén personalment als visitants. Hi serà fins diumenge, 20 d’agost.
Si voleu donat un cop d’ull a la seva pàgina web, és aquesta: Lannoy gravure.com

Playas paradisíacas

Ya sabéis que consulto y, a veces escribo alguna crítica, en Tripadvisor, esa web de viajes formada por la opinión de sus muchísimos usuarios.
Ahora mismo han llegado, dicen, a los 75 millones de opiniones y comentarios. Uf!
Admito que suele ser un buen referente para hacerme una idea del lugar, hotel o restaurante al que acudo, pero nunca me lo tomo como única fuente de información.
No les hago demasiado caso cuando hacen sus listas de los 10 mejores loquesea. Por ejemplo, ahora, citan 10 playas paradisíacas.
Cómo puedo hacer caso a una lista en la que aparece en primer lugar la playa griega de Navagio, en Zakynthos, seguida de Praia Da Rocha, en Portimao (Portugal), e Isola dei Conigli, en Lampedusa (Sicilia).
La playa de Ses Illetes, en Formentera, está considerada la cuarta y la de Egremni, en Lefkada, una de las islas Jónicas (Grecia) la quinta. Las islas Cíes aparecen en novena posición y la playa de Zlatni Rat, en la isla croata de Brac, la décima.
Habiendo como hay playas magníficas en numerosos lugares de España, no parece serio, como tampoco lo es la ausencia del Caribe o las islas del Pacífico.
Muchas veces, amigos, la playa más maravillosa es la que compartes con la persona que más quieres en el mejor momento de tu relación con ella.

Ja sabeu que consulto i, de vegades escric alguna crítica, a Tripadvisor, aquesta web de viatges formada per l’opinió dels seus moltíssims usuaris.
Ara mateix han arribat, diuen, als 75 milions d’opinions i comentaris. Uf!
Admeto que sol ser un bon referent per fer-me una idea del lloc, hotel o restaurant on vaig, però mai m’ho prenc com a única font d’informació.
No els faig gaire cas quan fan les seves llistes dels 10 millors qualsevol_cosa. Per exemple, ara, citen 10 platges paradisíaques.
Com puc fer cas a una llista en la qual apareix en primer lloc la platja grega de Navagio, en Zakynthos, seguida de Praia Da Rocha, a Portimao (Portugal), i Isola dei Conigli, a Lampedusa (Sicília).
La platja de ses Illetes, a Formentera, està considerada la quarta i la de Egremni, en Lefkada, una de les illes Jòniques (Grècia) la cinquena. Les illes Cíes apareixen en novena posició i la platja de Zlatni Rat, a l’illa croata de Brac, la desena.
Havent com hi ha platges magnífiques en nombrosos llocs d’Espanya, no sembla seriós, com tampoc ho és l’absència del Carib o les illes del Pacífic.
Moltes vegades, amics, la platja més meravellosa és la que comparteixes amb la persona que més estimes en el millor moment de la teva relació amb ella.

Tuiteos hasta el 13 de agosto

Powered by Twitter Tools

Powered by Twitter Tools

Pequeños mecenas

Hace unos días os explicaba que mi hijo, Aritz Cirbián, joven director de producción surgido de las filas de la ESCAC, ha puesto en marcha el proyecto  Tots els camins de Déu (Todos los caminos de Dios), junto a compañeros de escuela como la directora Gemma Ferraté y el guionista Eduard Solà, con Oriol Vila (foto) como posible protagonista.

Como hay pocos productores que quieran arriesgar su dinero y necesitan financiación para poder rodar la película, han puesto en marcha una campaña de crowdfunding (en inglés, microfinanciación colectiva). Necesitan llegar a 32.670 euros para poder empezar a rodar en septiembre. El global de la producción no supera los 100.000 euros, una vigésima parte de una peli española normal.

¿Por qué es tan barata? Porque tienen la experiencia del rodaje previo, por ejemplo, de Puzzled love, largometraje colectivo que tanto interés despertó entre el público y la crítica del Festival de San Sebastián, al ser realizado con muy poquito presupuesto y la ilusión de sus 13 jóvenes realizadores.

¿Qué pasaría si no llegaran a esa cifra? Pues que os devolverían el dinero: de hecho, cuando hacéis una aportación (desde 2 euros en adelante), esta no se cobra, no se hace efectiva hasta la fecha tope del 6 de septiembre.

Pero yo estoy seguro de que lo conseguirán con nuestra ayuda, porque ahí estamos la familia, los amigos, los conocidos y todos los que creéis en el cine: somos pequeños mecenas.

Merece la pena invertir. Yo lo he hecho: confío en ellos.

Fa uns dies us explicava que el meu fill, Aritz Cirbián, jove director de producció sorgit de les files de l’ESCAC, ha posat en marxa el projecte Tots els camins de Déu, al costat de companys d’escola com la directora Gemma Ferraté i el guionista Eduard Solà, amb l’Oriol Vila (foto) com possible protagonista.

Com que hi ha pocs productors que vulguin arriscar els seus diners i necessiten finançament per poder rodar la pel·lícula, han posat en marxa una campanya de crowdfunding (en anglès, microfinançament col·lectiva). Necessiten arribar a 32.670 euros per poder començar a rodar al setembre. El global de la producció no supera els 100.000 euros, una vintena part d’una pel·li espanyola normal.

Per què és tan barata? Perquè tenen l’experiència del rodatge previ, per exemple, de Puzzled love, llargmetratge col·lectiu que tant interès va despertar entre el públic i la crítica del Festival de Sant Sebastià, en ser realitzat amb molt poc pressupost i la il·lusió dels seus 13 joves realitzadors.

Què passaria si no arriben a aquesta xifra? Doncs que us tornarien els diners: de fet, quan feu una aportació (des de 2 euros i superiors), aquesta no es cobra, no es fa efectiva fins la data límit del 6 de setembre.

Però jo estic segur que ho aconseguiran amb la nostra ajuda, perquè aquí estem la família, els amics, els coneguts i tots els que creieu en el cinema: som petits mecenes.

Val la pena invertir. Jo ho he fet: confio en ells.

Falling overnight

Recibo la notificación de que alguien que usa el nombre de @FallNightMovie me sigue en Twitter.
Como podéis ver, es el nombre en inglés de una película titulada La caída de la noche. De tanto en tanto, aparece algún spammer de esos que luego te envían publicidad o enlaces envenenados hacia páginas sobre píldoras azules y cosas así. Debe ser por aquello de la edad. A los más jóvenes les suele llegar porno o videojuegos.
Pues nada. La curiosidad me lleva a ver quién hay detrás de este tal @FallNightMovie y leo lo siguiente:

Winner of 15 awards, Falling Overnight comes to theaters July 27, 2012 @ Cinema Village NYC and LA Aug 3 at Downtown Independent! film, movie, Visual Art

Traducido: ganadora de 15 premios, esta peli llega a las salas de Nueva York el 27 de julio 27 y el 3 de agosto a las de Los Ángeles.
Además, la cuenta de Twitter indica la web, Falling overnight, de esta película norteamericana, que cuenta con un joven protagonista tirando a feucho llamado Parker Croft, quien también aparece como coguionista del filme. No sé por qué me da que este chaval de 25 años es quien ha movido todo el invento.
Como tengo debilidad por los trabajos de los nuevos valores, aquí os comparto el tráiler del filme, que puede convertirse en la película adolescente del verano en EEUU (con críticas iniciales que no le dan más allá de un aprobado) y del otoño por nuestros lares.

Rebo la notificació de que algú que fa servir el nom de @FallNightMovie em segueix a Twitter.
Com podeu veure, és el nom en anglès d’una pel.lícula titulada La caiguda de la nit. De tant en tant, apareix algun spammer d’aquests que després t’envien publicitat o enllaços enverinats cap a pàgines sobre píndoles blaves i coses així. Ha de ser per allò de l’edat. Als més joves els sol arribar porno o videojocs.
Doncs res. La curiositat em porta a veure qui hi ha darrere d’aquest tal @FallNightMovie i llegeixo el següent:

Winner of 15 awards, Falling Overnight comes to theaters July 27, 2012 @ Cinema Village NYC and LA Aug 3 at Downtown Independent! film, movie, Visual Art

Traduït: guanyadora de 15 premis, aquesta pel·li arriba a les sales de Nova York el 27 de juliol 27 i el 3 d’agost a les de Los Angeles.
A més, el compte de Twitter indica la web Falling overnight, de esta d’aquesta pel·lícula nord-americana, que compta amb un jove protagonista tirant a lletget anomenat Parker Croft, qui també hi apareix com a coguionista del film. No sé per què em dóna que aquest xaval de 25 anys és qui ha mogut tot l’invent.
Com que tinc debilitat pels treballs dels nous valors, us comparteixo el tràiler del film, que pot convertir-se en la pel·lícula adolescent de l’estiu als EUA (amb crítiques inicials que no li donen més enllà d’un aprovat) i de la tardor per casa nostra .

Tuiteos hasta el 6 de agosto

  • Hola, @rosamariaartal @_anapastor_ El artículo de Stephen Burgen sobre la purga del Gobierno d críticos en RTVE está en http://t.co/02MbYSZ9 #
  • Gràcies pel seguiment, companys de @vicolot ! Ens llegim 😉 #
  • Quizá mejor así @_anapastor_ “A partir de ahora mi cuenta personal será _anapastor_” Sin el PPeso de la marca TVE serás más independiente? #
  • Una cucharada + de democracia y libertad: "El Gobierno amenaza a FACUA con ilegalizarla como asociación de consumidores http://t.co/A12IwfNR #
  • El didáctico humor d @bensua sobre las redes sociales y los donuts (sí, sí, las rosquillas con agujero y azucaradas) en http://t.co/ic9bMLeJ #
  • Eso ya lo sé, @adricakausch Pero ¿todo el cine comercial es malo? No todas las hamburguesas son 'fastfood' ni todo el cine de autor es bueno #
  • Muy interesante su 'color púrpura' Carlos @cozden Un placer y un honor que me lea en esta red. Le seguiré también a usted 🙂 #
  • Lo q asombra @adricakausch de Guerín es q califique así ("abyecto") un anuncio de @ESCAC_UB escuela que -creo- hace mucho y bien por el cine #
  • Ferro, sol i ombra #igers #igersosona #osona #osonagram http://t.co/NsZhpgOS #
  • Ánimo @anapastor_tve “He sido cesada de #losdesayunosdetve Orgullosa del trabajo del equipo. Día triste pero sigo creyendo en el Periodismo” #
  • @jreplicante Gracias!! #
  • Passejant al capvespre / Paseando al caer la tarde #igers #iphonegrafia #osona #osonagram #fotoscel #fotosca http://t.co/5iUr3fKZ #
  • Granada de Papel reedita digitalmente #comic historietas, publicaciones, libros y folletos de alrededor de los años 80 http://t.co/6WiF8xaD #
  • Recuit amb tres textures / Requesón con tres mermeladas caseras #gastronomia #postres #igers #ripoll #ripoll http://t.co/DKmaqKpB #
  • Pedreta a pedra / Piedrecita a piedrecita, ya véis #igers #igerscatalonia #igerscatalunya #igersfrance #fran http://t.co/xfvvdxQf #
  • Hacer cine en #cooperativa y #crowdfunding #microfinanciación es posible http://t.co/B5AixYAs Hablo de ello en mi blog: http://t.co/9EBaspPc #
  • El tropezón real, en efecto, no es noticia, sino una fuente inagotable de ideas para el humor (aficionado y/o profesional) #ElReyNoSeHaCa

Invertir en cultura

Hace unos 25 años, cuando un director y productor de cine me dejó con el culo al aire una semana antes de empezar el rodaje de un corto, la respuesta fue arriesgar lo que teníamos ahorrado para unas obras y tirar para adelante con las ilusiones que un amplio equipo de personas (más de 25 técnicos, un puñado de actores y un sinfín de amigos) habíamos puesto en un proyecto.
El resultado fue el cortometraje Quizá no sea demasiado tarde, del que ya os hablaré otro día.
He querido citar este hecho porque, aunque dirigida por mí, aquella película la hicimos entre todos los que participamos en ella sin cobrar nada o perdiendo pasta (al final, al cabo de tres años, logramos casi-casi cubrir los gastos).
Al margen de la calidad final del producto, que uno siempre se cuestiona, nunca me he arrepentido de ello.
Por ello, os invito a leer y, si os apetece, a participar de un proyecto que impulsa mi hijo, Aritz Cirbián, un joven director de producción, surgido de las filas de la ESCAC, responsable de, por ejemplo, Puzzled love, ese largo colectivo que tanto interés despertó entre el público y la crítica, al ser realizado con muy poquito presupuesto y la ilusión de sus 13 jóvenes realizadores.
Con el nombre de Niu d’Indi, Aritz y varios compañeros de la escuela, como la directora Gemma Ferraté, el guionista Eduard Solà, el director de fotografía Daniel Fernández-Abelló, y los responsables de la dirección artística Víctor Santacana, y sonido, Marc Bech, entre otros, han puesto en marcha un guión arriesgado, y más en estos tiempos que corren.
Se trata de Tots els camins de Déu (Todos los caminos de Dios), una historia que toma como eje, modernizado, actualizado, al personaje más innombrable de la Tierra desde hace 21 siglos: Judas, el tipo que traicionó a Jesucristo. En principio, Oriol Vila sería su protagonista.
Aritz y sus amigos citan el cine inclasificable de Albert Serra y Gus Van Sant (Last days, por ejemplo) como referentes. Cine indie.
Sí, amigos, hacer cine independiente es casi un suicidio.
Pero ahí están estos jóvenes que ponen sobre la mesa un proyecto que no supera los 100.000 euros:
Nota: os recuerdo que una peli española normalita no baja de los dos o tres millones de euros y que cualquier actor de Hollywood no se quita las gafas de sol por menos de diez millones de dólares.
Acaban de poner en marcha lo que en inglés llaman una campaña de crowdfunding, de microfinanciación colectiva, y quieren llegar a 32.000 euros para poder empezar a rodar en septiembre.
Estoy seguro que lo conseguirán. Con vuestra ayuda, la de todos nosotros. Merece la pena invertir en ellos. Son nuestro futuro, amigos.

Fa uns 25 anys, quan un director i productor de cinema em va deixar amb el cul a l’aire una setmana abans de començar el rodatge d’un curt, la resposta va ser arriscar el que havíem estalviat per unes obres i tirar endavant amb les il·lusions que un ampli equip de persones (més de 25 tècnics, un grapat d’actors i una infinitat d’amics) havíem posat en un projecte.
El resultat va ser el curtmetratge Potser no sigui massa tard, que ja us en parlaré un altre dia.
He volgut citar aquest fet perquè, tot i dirigida per mi, aquella pel·lícula la vam fer entre tots els que participàrem en ella sense cobrar res o perdent diners (al final, al cap de tres anys, vam aconseguir gairebé-gairebé cobrir les despeses).
Al marge de la qualitat final del producte, que un sempre es qüestiona, mai m’he penedit d’això.
Per això, us convido a llegir i, si voleu, a participar d’un projecte que impulsa el meu fill, Aritz Cirbián, un jove director de producció, sorgit de les files de l’ESCAC, responsable de, per exemple, Puzzled love, un llarg col·lectiu que tant interès va despertar entre el públic i la crítica, en ser realitzat amb molt poc pressupost i la il·lusió dels seus 13 joves realitzadors.
Amb el nom de Niu d’Indi, Aritz i diversos companys de l’escola, com la directora  Gemma Ferraté, el guionista Eduard Solà, el director de fotografia Daniel Fernández-Abelló, i els responsables de la direcció artística Víctor Santacana, i so, Marc Bech, entre d’altres, han posat en marxa un guió arriscat, i més en aquests temps que corren.
Es tracta de Tots els camins de Déu, una història que pren com a eix, modernitzat, actualitzat, el personatge més innombrable de la Terra des de fa 21 segles: Judes, l’home que va trair a Jesucrist. En principi, Oriol Vila seria el seu protagonista.
Aritz i els seus amics citen el cinema inclassificable d’Albert Serra i Gus Van Sant (Last days, per exemple) com a referents. Cinema indie.
I fer cinema independent és quasi un suïcidi.
Però aquí estan aquests joves que posen sobre la taula un projecte que no supera els 100.000 euros:
Nota: us recordo que una pel·li espanyola normaleta no baixa dels dos o tres milions d’euros i que qualsevol actor de Hollywood no es treu les ulleres de sol per menys de deu milions de dòlars.
Acaben de posar en marxa el que en anglès anomenen una campanya de crowdfunding, de microfinanciació col·lectiva, i volen arribar a 32.000 euros per poder començar a rodar al setembre.
Estic segur que ho aconseguiran. Amb la vostra ajuda, la de tots nosaltres. Val la pena invertir-hi. Són el nostre futur, amics.

© 2025 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑