El blog del periodista Txerra Cirbián, desde 2005

Mes: julio 2008 (Página 1 de 2)

Fotos, fotos, fotos…

Albert PuntíEn la bogeria d’abans de les vacances, quan preparava el material d’un viatge, anava al Fotoprix del costat per a comprar 6, 10 o 20 rotllos de negatiu fotogràfic o de diapositives. Ara faig el mateix, però a la botiga d’informàtica més pròxima i en format de targeta digital.
Així que he comprat una SD de 2 gb per a la cambra del telèfon i una de 8 gb per a la rèflex digital, no vagi a ser que després em penedeixi.
Tot això ve perquè el meu amic Lo Vilot m’envia avui unes imatges d’Albert Puntí Culla, un fotògraf osonenc (Torelló, Barcelona, 1953), autor del que ell denomina paisatges ciber-romàntics, que m’han recordat el final de la pel·lícula El planeta dels simis. Visitin el seu web, que es diu Idolatria.net, i ho comprovaran.

Fotos, fotos, fotos…

Albert PuntíEn la locura prevacacional, cuando uno preparaba el material para viajar, antes corrías al Fotoprix de al lado para comprar 6, 10 o 20 rollos de negativo fotográfico o de diapositivas. Ahora haces lo mismo, pero en la tienda de informática más próxima y en formato de tarjeta digital.
Así que he comprado una memoria SD de 2 gigas para la cámara del teléfono y una de 8 gigas para la réflex digital, no vaya a ser que luego me arrepienta…
Seguir leyendo

TV-3, el Barça, Laporta i tot la resta

Aquest diumenge vaig creure ser l’únic (o gairebé) que pensava en la desmesura que una televisió pública obrís el seu informatiu amb les votacions sobre una moció de censura en un club de futbol.
És clar que el club en qüestió era el Barça, i el vot, contra el seu actual president, Joan Laporta.
Però la desmesura va seguir amb un programa especial que es va allargar hores, menyspreant –com és habitual– a tots aquells espectadors que ni els agrada el futbol ni són seguidors d’aquest club.
Vaig pensar que era l’únic, però ahir vaig llegir (això sí, cap al final, gairebé com de passada) la colleja que Ferran Monegal els pegava als responsables del canal.
Deia així el mestre Monegal, a El Periódico: «Hores i hores al Camp Nou intentant omplir el més absolut no-res, ja que el resultat de la moció no es va saber fins a altes hores de la nit. I després, a omplir una altra vegada una llarga espera fins que Laporta es va dignar a corporeïtzar-se. El president del Barça, o de qualsevol altra empresa privada, té tot el dret a presentar-se davant els mitjans quan li plagui. El que és més discutible és si la gran TV pública d’un país s’ha de paralitzar, suspendre programes, i fer que els seus nois s’inventin el que puguin, per omplir hores de buit total.»

De Flickr a un llibre

portada del libro

Lo Vilot, un bon amic, excel·lent fotògraf no professional i gran aficionat a internet i a això que en diem web 2.0 usa el Flickr, com fem molts milions de persones.
Flickr és l’espai gratuït més conegut per emmagatzemar i compartir fotografies digitals.
Hi ha molts més llocs per fer-ho, com ara Favshare, Pikeo, Zooomr o Panoramio, sense comptar amb molts  fotodiaris que corren per la xarxa.
Un bon dia, una tal Letícia Féres li va deixar una nota en una de les entrades del seu diari. Li demanava si es podia posar en contacte amb l’editorial brasilera UFMG (Universidade Federal de Minas Gerais, en Belo Horizonte, Brasil). Estaven interessats a utilitzar una foto seva penjada en Flickr per usar-la com a portada d’un llibre.
Intrigat, en principi, i entusiasmat, després, el meu amic va acceptar la proposta amb tota generositat: només va demanar un parell d’exemplars a canvi.
La portada és la que acompanya a aquestes línies i el llibre ja està en màquines.
La foto original, presa a l’interior de l’Arc de Triomf a París, la podeu veure en aquest enllaç.

« Entradas anteriores

© 2022 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner