El blog del periodista Txerra Cirbian

Mes: marzo 2008 (Página 1 de 2)

Muntanya de Llibres

La montaña de libros del título corresponde a la librería Muntanya de Llibres, de Vic.
Librerías de viajes y excursionismo hay muchas, sobre todo en capitales como Barcelona, pero no suelen abundar en las ciudades menos grandes.
No sólo hacen bien su trabajo y son amables y pacientes con el cliente inexperto, sino que organizan charlas, mesas redondas, presentaciones y pases de audiovisuales.
A final de mes, por ejemplo, Sandra Canudas hablará de su libro Manual para viajeras. Más de 100 consejos para recorrer el mundo con éxito. Será el sábado 29, a las 16.00 horas. Una buena forma de disfrutar de un café y una agradable tertulia.

Muntanya de Llibres

Llibreries de viatges i excursionisme n’hi ha moltes, sobretot en capitals com Barcelona, però no n’hi ha masses a les ciutats menys grans.
La muntanya de llibres del títol correspon a la llibreria homònima de Vic, Muntanya de Llibres
No només fan bé la seva feina i són amables i pacients amb el client inexpert, sinó que organitzen xerrades, taules rodones, presentacions i passis d’audiovisuals.
A final de mes, per exemple, Sandra Canudas parlarà del seu llibre Manual per a viatgeres. Més de 100 consells per recórrer el món amb èxit. Serà dissabte 29, a les 16.00 hores. Una bona forma de gaudir d’un cafè i una agradable tertúlia.

Google y las fallas

Logo de Google y fallas Siempre he admirado la genialidad y humor de los dibujitos que Google incluye sobre su propio logo para celebrar, festejar o recordar una fiesta o una efeméride, desde que empezaron a hacerlo, en 1999.
Al inicio los llegué a coleccionar, pero como no debía ser el único fan, dejé de hacerlo cuando Google creó su propio espacio (ver este apartado y este otro) tanto sus logos oficiales como los que han creado sus muchos fans.
Este año, sin ir más lejos, han homenajeado a Alexander Graham Bell (3 de marzo) y a Martin Luther King (el 21 de enero), y han celebrado los 50 años de Lego, entre otras cosas.
Hoy, creo que por primera vez, la división española de la firma ha hecho una versión propia, la que aparece junto a estas líneas. Es su particular homenaje a las fallas de Valencia en el día de san José…
Ah… De paso… ¡Felicidades a todos los José, Josep, Xosé y Joseba!

Google i les falles

Logo de Google y fallas Sempre he admirat la genialitat i humor dels dibuixets que Google inclou sobre el seu propi logo per a celebrar o recordar una festa o una efemèride, des de que van començar a fer-ho, en 1999.
A l’inici els vaig arribar a col·leccionar, però vaig deixar de fer-ho quan Google va crear el seu propi espai web (veure aquest apartat i aquest altre) tant amb els seus logos oficials com amb els que han creat els seus molts fans.
Aquest any, sense anar més lluny, han homenatjat a Alexander Graham Bell (3 de març) i a Martin Luther King (el 21 de gener), i han celebrat els 50 anys de Lego, entre d’altres coses.
Avui, crec que per primera vegada, la divisió espanyola de l’empresa ha fet una versió pròpia, la que apareix al costat d’aquestes línies.
És el seu particular homenatge a les falles de València el dia de san José…
Ah… Felicitats a tots els Josep, José, Xosé i Joseba!

He vist coses…

Aquests dies m’estic barallant amb una bona eina de publicació de bitàloles, el WordPress.
En realitat ho estic fent amb un plugin de multillenguatge anomenat Gengo, creat per Jamie Talbot, que permet amb una certa (teòrica) facilitat escriure i publicar aquestes entrades en un sol bloc (aquest Txerra.info) i dos idiomes, en lloc d’utilitzar, com faig ara, dos blocs diferents (Txerrades, en català, i Txerradas, en castellà).
He demanat ajuda a alguns experts, com ara Juan Antonio Lebrijo (autor de blog.Lebrijo.com, un interessant bloc sobre tecnologies de la informació i comunicacions); companys de llistes de distribució, com el Benjamí Villoslada, autor del sempre excel·lent Bitassa a lloure, i companys de feina, com l’Àngel Parra, la meva primera influència quan vaig començar a jugar amb Linux i Ubuntu, i el Dani González, un tipus fantàstic.
I és en aquest moment, quan demanes ajuda i te l’ofereixen desinteressadament quan descobreixes que aquest company amb el qual parles de la feina, de la família o d’alguna frikada que us agrada a tots dos, doncs també escriu una bitàcola… I no d’ara, no, sinó des de fa més temps que tu.
Són coses que passen: un es creu el melic del món i no és res més que una puça a l’univers d’internet.
Però, a més a més, el d’en Dani no és un bloc qualsevol, no. Es tracta de No puedo creer, un diari on ell i un grup de col·laboradors signen «notícies, gadgets, invents i artefactes per a frikis i geeks», amb molts milers d’entrades diàries.
I encara n’hi ha més: aficionat al (bon) cinema de ciència-ficció, Dani signa els seus posts com Troy. Només li sobra la T per ser Roy (l’actor Rutger Hauer), el líder dels replicants de Blade Runner, la mítica pel·lícula de Ridley Scott. Per això no és estrany que el seu altre bloc de notes, un poc més personal, sigui He visto cosas.
El seu títol prové, naturalment, del monòleg que pronuncia Roy al film: «He vist coses que no creuríeu. Atacar naus cremant més enllà de Orión. He vist llamps C brillar en la foscor prop de la porta de Tanhäuser. Tots aquests moments es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja. És hora de morir?»
La resposta, humorística, de l’autor del bloc a aquest dubte existencial és: «¡No! És hora de publicar-los aquí o en No puedo creer

He visto cosas…

Estos días estoy batallando con una buena herramienta de publicación de bitácoras, el WordPress.
En realidad me estoy peleando con un plugin de multilenguaje llamado Gengo, creado por Jamie Talbot, que permite con una cierta (teórica) facilidad escribir y publicar estas entradas en un solo blog (este Txerra.info) y dos idiomas, en lugar de utilizar, como hago ahora, dos blogs diferentes (Txerradas, en castellano, y Txerrades, en catalán).
He pedido ayuda a algunos expertos, como Juan Antonio Lebrijo (autor de blog.Lebrijo.com, un interesante blog sobre tecnologías de la información y comunicaciones), compañeros de listas de distribución, como Benjamí Villoslada, autor del siempre excelente Bitassa a lloure, y compañeros de trabajo, como Ángel Parra, mi primera influencia cuando empecé a jugar con Linux y Ubuntu, y Dani González, un tipo estupendo.
Y es en ese momento, cuando pides ayuda y te la ofrecen desinteresadamente cuando descubres que ese compañero con el que hablas del trabajo, de la familia o de algo friki que os gusta a los dos, pues también escribe una bitácora… Y no de ahora, no, sino desde hace más tiempo que tú.
Son cosas que pasan: uno se cree el ombligo del mundo y no es más que una pulga en el universo de internet.
Pero, además, lo de Dani no es un blog cualquiera, no. Se trata de No puedo creer, un diario donde él y un grupo de colaboradores firman «noticias, gadgets, inventos y artilugios para frikis y geeks», con muchos miles de entradas diarias.
Y aún hay más: aficionado al (buen) cine de ciencia ficción, Dani firma sus post como Troy. Sólo le sobra la T para ser Roy (el actor Rutger Hauer), el líder de los replicantes de Blade runner, la mítica película de Ridley Scott. Por ello no es extraño que su otro blog de notas, un poco más personal, sea He visto cosas.
El título del mismo proviene, naturalmente, del monólogo que pronuncia Roy en el filme: «He visto cosas que no creeríais. Atacar naves ardiendo más allá de Orión. He visto rayos C brillar en la oscuridad cerca de la puerta de Tanhäuser. Todos esos momentos se perderán en el tiempo como lágrimas en la lluvia. ¿Es hora de ¿morir?»
La respuesta, humorística, del autor del blog: «¡No! Es hora de publicarlos aquí o en No puedo creer.

Cosas de la fotografía

En los últimos años he vuelto a apasionarme por la fotografía.
Era una vieja afición de jovencito que nunca llegó a profesión por culpa mía, evidentemente, y de algún profesional que me quitó la ilusión en lugar de dármela.
Bueno, eso nos pasa cada día, en muchas profesiones, y la mía no es la única.
Con mi veterana Pentax ME, una réflex analógica, llegué hasta el 2004.
Yo ya tenía una Olympus compacta para pequeños viajes, pero para los grandes siempre había usado la réflex.
Y ese año tocaba Islandia. Cientos de fotos más tarde, mi presupuesto se había triplicado…
Fue entonces cuando decidí comprarme una pequeña cámara digital, una Exilim de Casio.

Coses de la fotografia

En els últims anys he tornat a apassionar-me per la fotografia.
Era una vella afició de jove que mai va arribar a professió per culpa meva, evidentment, i d’algun professional que em va treure la il·lusió en lloc de donar-me-la.
Bé, això ens passa cada dia, en moltes professions, i la meva no és l’única.
Amb la meva veterana Pentax ME, una rèflex analògica, vaig arribar fins al 2004.
Jo ja tenia una petita Olympus compacta per a viatgets, però per als grans viatges sempre havia utilitzat la rèflex.
I aquest any tocava Islàndia. Centenars de fotos més tard, el meu pressupost s’havia triplicat…
Va ser llavors quan vaig decidir comprar-me una petita càmera digital, una Exilim de Casio.

Polònia

Los chicos de Polònia pasaron anoche del corto al largo, de los gags grabados al directo.
Fue un programa especial sobre las elecciones, irregular, con altibajos y momentos faltos de ritmo, salvados por algunos números enlatados.
Pero, como siempre, Toni Soler y su equipo nos deleitaron con un par de detalles sublimes.
Uno: la petición, con camiseta y página web incluida (Save Acebes.org) de que Rajoy y el PP no defenestren a Acebes, porque el político es petróleo para los guionistas del programa y uno de los personajes clave del actor Bruno Oro.
Y dos: el apoteósico final, con canción y coreografía al estilo de los Village People.
Son impagables.

« Entradas anteriores

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑