Fa un any, més o menys, escrivia sobre José Luis Muñoz a aquest diari (el vaig titular «Com són els escriptors«).
José Luis té l’amabilitat de seguir enviant-me les seves peculiars butlletins, que visualment té el contundent aspecte de la captura de pantalla que encapçala aquestes línies. Inclou articles sobre el seu treball, però també sobre les seves aficions i preocupacions literàries i cinèfiles. Per exemple, parla del recentment mort José María Nunes i publica una foto de fa uns anys, en què Muñoz costat del realitzador i altres personatges coneguts, com Gonzalo Suárez, Javier Angulo, Jordi Socias i Javier Rioyo.


En un dels últims que he rebut, aquest escriptor salmantí establert a Granada es reivindicava i amb raó: acabava de guanyar el Premi Internacional de Novel.la Negra Ciutat de Carmona per la seva obra La Frontera Sur. La seva editorial, Almuzara, la ressenya així:

El territori de Mike Demon, un venedor d’assegurances de vida tranquil, s’estén des de Los Angeles fins al sud de Califòrnia. La seva és una existència trivial, marcada pel nomadisme del seu ofici, fins que un dia creua la frontera de Mèxic i arriba a Tijuana. Tot experimentarà un brusc gir en conèixer Carmela, la guapa cambrera d’un restaurant de la ciutat fronterera. Entre ells brollarà una passió tan estimulant com arriscada amb què Demon vorejarà l’abisme i coneixerà de primera mà els perills i misèries del Tercer Món que s’amaguen a només un tir de pedra del primer (…) Muñoz torna al costat més dur del gènere negre per oferir-nos una torbadora història per la qual transiten amants que aspiren a un paradís fictici, policies corruptes i sanguinaris, sicaris i assassins psicòpates. Una novel brutal però alhora tendra, que ofereix un recorregut pels inferns més recòndits de l’ésser humà.

Com que no he llegit encara la novel·la, no puc criticar-la o lloar-la, encara que la foto de Set de mal que inclou en el seu bloc crec que em confirma les seves influències. Al marge d’això, m’atrau l’activitat creativa del seu autor, present a les llibreries amb una vintena llarga d’obres, i també la capacitat de gestionar continguts a la xarxa, no només al seu bloc, sinó en alguns altres espais on col·labora.