Una de les coses que més m’interessava de Belfast eren els murals pintats pels republicans en els barris fronterers amb els unionistes. Aquests també tenen alguns de notable qualitat, però ideològicament em resulten menys interessants que els primers.
La idea era recórrer la capital de l’Ulster i anar-nos acostant a peu a aquesta zona.
De fet, hi ha un mercadeig constant de taxis que fan aquesta ruta de forma turística: t’agafen al centre, et dipositen davant de les pintades més famoses perquè facis les fotos de rigor i et tornen a la civilització, si em permeteu la ironia .
Nosaltres vam optar per recórrer el centre, inclosa la gran plaça de Donegall Square, en la qual destaca l’enorme edifici de l’Ajuntament, i anar a peu fins a aquesta zona de cases petites, típicament angleses, amb els seus jardinets inclosos.
També passem per davant de la Cort de Justícia, cuirassada des que va ser objecte d’un atemptat de l’IRA, i entrem en el mercat de Saint George i en la catedral de Santa Ana.
Va ser un passeig que va començar amb pluja i que ens va obligar a fer una parada intermèdia en el cafè d’un hotel del centre, però que va tenir la seva compensació quan arribem a la zona oest de Belfast.
Allí hi eren: un grapat de parets plenes de murals. A la pròxima entrega, us mostraré algunes de les fotografies que vaig fer.