M’ha arribat una nota de premsa, que us reprodueixo, de l’organització Ashoka Emprendedores Sociales, de la qual ja us he parlat en alguna altra ocasió.
Explica la posada en marxa de la web BetinLife.com «per difondre el concepte d’emprenedor social i el valor associat a la seva feina» a través d’Internet i les xarxes socials.
«El web inclou un vídeo inicial en què es llancen impactants xifres sobre problemàtiques que afecten la societat espanyola i acaba proposant tres qüestions sobre les quals apostar: Quantes mares aniran risc de mort durant el part? Quantes espècies animals s’extingiran en Espanya aquest any? Deixarà l’atur actual una generació perduda entre els nostres joves? Amb una estètica similar a la d’una web d’apostes pretenem despertar l’interès de la gent, ja que l’enfocament contrasta amb la importància dels problemes tractats «, comenta Maria Calvo, directora d’Ashoka a Espanya. «Punxant en cadascuna de les caselles podem conèixer les històries d’Emprenedors Socials que han apostat seva vida per donar solució a diferents problemàtiques socials.»
D’entrada m’ha semblat inadequada la forma de la web que Ashoka ha posat en marxa: em tirava cap enrere aquesta opció imitadora d’una màquina escurabutxaques amb música eixordadora, així com el nom, similar a la casa d’apostes Bwin.com, la de la samarreta del Real Madrid.
Després, quan he entrat en matèria, i he llegit les històries d’Andrés Martínez, Jordi Pietx i José Manuel Pérez Pèricles, m’ha semblat que l’important era el fons de la qüestió, i no tant la forma, encara que aquesta s’ha de tenir cura , i més en aquests temes.
«Andrés Martínez, per exemple, ha posat en marxa la seva estratègia de telemedicina en més de 170 centres i llocs de salut a Perú, Equador, Colòmbia i Cuba, de manera que la qualitat de l’atenció mèdica ha millorat dràsticament per més de 150.000 persones . José Manuel Pérez Pèricles ha aconseguit que gairebé 200.000 alumnes a Astúries i més de 100.000 en altres regions, passen per la seva Cadena de formació d’emprenedors, incloent l’educació emprenedora en el currículum educatiu obligatori de diverses comunitats autònomes. Per la seva banda Jordi Pietx ha promogut la signatura de més de 1.300 acords de custòdia del territori a Espanya que involucren a unes 130 organitzacions socials i de conservació de la natura. «
I vosaltres? Com ho veieu?
Deja una respuesta