Si recordáis, en la entrada anterior os dejé en el momento en que empezaba a rebuscar en internet para encontrar hoteles en Malta.
Mi amiga Inés me había sugerido un hotelito en Sliema, pero yo recordaba esa zona cercana a La Valletta como muy turística y superpoblada, llena de hoteles, restaurantes, bares, discotecas y tiendas. O sea, barullo, puro y duro.
La opción perfecta para la gente joven que quiere salir de marcha, pero la menos deseada por una pareja de mediana edad (o sea, mi esposa y yo) que busca tranquilidad y otro tipo de turismo.
Repasé precios y lugares, y deseché los hoteles tradicionales y los resorts vacacionales, bastante caros.
Y los baratos no ofrecían las garantías adecuadas.
Para consultar precios y características opté por consultar un par de sitios de reservas hoteleras: Booking.com y Trivago.com, aunque también está Logitravel, que ya os citaba en el anterior artículo. Y para ver opiniones al respecto, usaba Tripadvisor, un web colaborativo que se nutre, en general, de las opiniones de los usuarios.
Yo vengo escribiendo en ella de forma altruista desde hace varios años.
A imagen de otros países de herencia británica, Malta cuenta con un importante número de B&B o bed and breakfast, alojamientos sencillos, que ofrecen cama y desayuno a precios asequibles.
Desde hace muchos años, en mi primer viaje a Irlanda, soy un apasionado partidario de los B&B. Puedes tener alguna sorpresa, pero suelen ser familiares, agradables, limpios y permiten un contacto real con los ciudadanos de los países que visitas.

Como nuestra idea era pasar dos días en la isla de Malta y otros dos en la de Gozo, comprobé una y otra vez la lista de B&B de ambos destinos, y leí todas las opiniones sobre los establecimientos, en especial las negativas y las menos entusiastas.
Dentro de estas, merece la pena cuantificar y cualificar esas opiniones. Así, si un hotel tiene 100 opiniones y abundan las que son negativas o lo califican de normal, pues es una referencia.
Al final, me decidí por el Number 19 Executive Suites, situado en la céntrica avenida de Santa Lucía de Naxxar, una población situada a sólo 10 kilómetros de La Valletta, pero en un punto central de la isla que nos permitía visitar otras zonas, huyendo del caótico tráfico de la capital maltesa.
No era barato, como tampoco el que os citaré a continuación, pero tenía un aspecto de hotelito con encanto que me atrajo. Su propietario, Malcom, al inicio no se mostró dispuesto a aceptarnos, porque sólo queríamos estar dos días, pero finalmente aceptó acogernos… pagando un poco más.
Y para la estancia en Gozo, apostamos por Dar Ta Zeppi, que está situado en Qala, al sudeste de la isla, no muy lejos del puerto.
Regentada por Tanja, una simpática belga, y su marido, Vince, un gozitano de pura cepa, tenía excelentes opiniones.
No nos hemos arrepentido, aunque hemos dejado nuestra opinión sobre uno y otro en Tripadvisor, que podéis consultar allí.

Si recordeu, a l’entrada anterior us vaig deixar en el moment en que començava a rebuscar a internet per trobar hotels a Malta.
La meva amiga Inés m’havia suggerit un hotelet a Sliema, però jo recordava aquesta zona propera a La Valletta com molt turística i superpoblada, plena d’hotels, restaurants, bars, discoteques i botigues. És a dir, aldarull, pur i dur.
L’opció perfecta per a la gent jove que vol sortir de marxa, però la menys desitjada per una parella de mitjana edat (és a dir, la meva dona i jo) que busca tranquil · litat i altres tipus de turisme.
Vaig repassar preus i llocs, i llenceu els hotels tradicionals i els resorts de vacances, bastant cars.
I els barats no oferien les garanties adequades.
Per consultar preus i característiques vaig optar per consultar un parell de llocs de reserves hoteleres: Booking.com i Trivago.com, encara que també està Logitravel, que ja us vaig citar en l’anterior article. I per veure opinions sobre això, vaig fer servir Tripadvisor, un web col·laboratiu que es nodreix, en general, de les opinions dels usuaris.
Jo escrivint-hi de forma altruista des de fa anys.
A imatge d’altres països d’herència britànica, Malta compta amb un important nombre de  B&B o bed and breakfast, allotjaments senzills, que ofereixen llit i esmorzar a preus assequibles.
Des de fa molts anys, en el meu primer viatge a Irlanda, sóc un apassionat partidari dels B&B. Pots tenir alguna sorpresa, però solen ser familiars, agradables, nets i permeten un contacte real amb els ciutadans dels països que visites.
Com la nostra idea era passar dos dies a l’illa de Malta i dos més a la de Goig, vaig comprovar una i altra vegada la llista de B & B d’ambdós destins, i vaig llegir totes les opinions sobre els establiments, en especial les negatives i les menys entusiastes .
Dins d’aquestes, val la pena quantificar i qualificar aquestes opinions. Així, si un hotel té 100 opinions i abunden les que són negatives o el qualifiquen de normal, doncs és una referència.
Al final, em vaig decidir pel Number 19 Executive Suites, situat a la cèntrica avinguda de Santa Llúcia de Naxxar, una població situada a 10 quilòmetres de La Valletta, però en un punt central de l’illa que ens permetia visitar altres zones, fugint del caòtic trànsit de la capital maltesa.
No era barat, com tampoc el que us citaré a continuació, però tenia un aspecte de hotelet amb encant que em va atraure. El seu propietari, Malcom, a l’inici no es va mostrar disposat a acceptar-nos, perquè només volíem estar dos dies, però finalment va acceptar acollir-nos … pagant una mica més.
I per a l’estada a Gozo, apostem per  Dar Ta Zeppi, que està situat a Qala, al sud-est de l’illa, a prop del port.
Regentada per Tanja, una simpàtica belga, i el seu marit, Vince, un gozitano de soca-rel, tenia excel · lents opinions.
No ens hem penedit, encara que hem deixat la nostra opinió sobre l’un i l’altre a Tripadvisor, que hi podeu consultar.