Domingo por la tarde. Me levanto del sofá después de sestear mirando de reojo las cuatro o cinco infames películas que zapeo en busca de algo decente que llevarme a las gafas y ojeo los temas del momento en Twitter.
A las 19.00 horas, los trending topics son patéticos. A saber:

EresCaniSi / Esserespañol / Forrest Gump / Howard Webb / Gol de Borja Valero / SabesQueEresMexicano / De Gea / Der Spiegel / Mata / Stamford Bridge / Jedkiss

Como se puede ver, salvo un par de tonterías para bromear en la red, la tele prima entre los tuiteros, ya sea fútbol o la peli más decente de la sobremesa, Forrest Gump, Oscar de 1994 para su director, Robert Zemeckis, y su protagonista, Tom Hanks.
Pero allí en medio, veo una referencia a un medio escrito: Der Spiegel, un semanario alemán con sede en Hamburgo, que acaba de dar la campanada informativa del día: las supuestas simpatías del rey Juan Carlos hacia los golpistas del 23 F.
La entradilla de la información dice así:

«Hace 31 años, en España, el Ejército intentó abolir la democracia. El rey español Juan Carlos I, obviamente, albergaba simpatías por los rebeldes. Esto se desprende de un informe de un antiguo embajador alemán obtenido por Der Spiegel [y citan luego a Lothar Lahn]»

Seguramente será la noticia de la noche, de la mañana y quizá de días posteriores en España, si no se desactiva antes.
En efecto, ya aparecen las primeras referencias al tema en los webs de algunos diarios, radios y teles. Pero no se puede ir mucho más allá de lo que explican los periodistas alemanes. Es su exclusiva y todos los demás iremos a remolque. Veremos qué dice la Casa Real, si es que dice algo.
Es domingo, y resulta muy complicado obtener más informaciones y, por supuesto, contrastarlas.
Así que sigo un rato más en Twitter y veo la cuenta de Arturo Pérez-Reverte (@perezreverte), uno de los escritores que sigo desde hace 25 años y que más me suelen entretener. Sus frases en la red nunca dejan indiferente a nadie.
La mejor que soltó ayer el autor de El capitán Alatriste, desde mi punto de vista fue esta:

Reyes y políticos no serían unos indecentes sin nuestra complicidad constante e histórica. Nadie esquila sin ovejas mansas.

Diumenge a la tarda. M’aixeco del sofà després de migdiada mirant de reüll les quatre o cinc infames pel·lícules que he anat fent zàping a la recerca d’alguna cosa decent que portar-me a les ulleres, i dono un cop d’ull als temes del moment a Twitter.
A les 19.00 hores, els trending topics són patètics:. És a dir:

EresCaniSi / Esserespañol / Forrest Gump / Howard Webb / Gol de Borja Valero / SabesQueEresMexicano / De Gea / Der Spiegel / Mata / Stamford Bridge / Jedkiss

Com es pot veure, excepte un parell de tonteries per fer broma a la xarxa, la tele prima entre els tuiters, ja sigui futbol o la pel·li més decent de la sobretaula, Forrest Gump, Oscar de 1994 pel su director, Robert Zemeckis, i el seu protagonista, Tom Hanks.
Però allà al mig, veig una referència a un mitjà escrit:Der Spiegel, un setmanari alemany amb seu a Hamburg, que acaba de donar la campanada informativa del dia: les suposades las supuestas simpaties del rei Joan Carles cap als colpistes del 23 F .
La entradeta de la informació diu així:

«Fa 31 anys, a Espanya, l’Exèrcit va intentar abolir la democràcia. El rei espanyol Joan Carles I, òbviament, albergava simpaties pels rebels. Això es desprèn d’un informe d’un antic ambaixador alemany obtingut per Der Spiegel [i citen després a Lothar Lahn] «

Segurament serà la notícia de la nit, del matí i potser de dies posteriors a Espanya, si no es desactiva abans.
En efecte, ja n’hi ha les primeres referències al tema als webs de diversos diaris, ràdios i televisions. Però no es pot anar molt més enllà del que expliquen els periodistes alemanys. És la seva exclusiva i tots els altres anirem a remolc. Veurem què diu la Casa Reial, si és que diu alguna cosa.
És diumenge, i resulta molt complicat obtenir més informacions i, per descomptat, contrastar-les.
Així que segueixo una estona més a Twitter i veig el compte de Arturo Pérez-Reverte (@perezreverte), un dels escriptors que segueixo des de fa 25 anys i que més em solen entretenir. Les seves frases a la xarxa mai deixen indiferent a ningú.
La millor que va deixar anar ahir l’autor de El capità Alatriste, des del meu punt de vista, va ser aquesta:

Reis i polítics no serien uns indecents sense la nostra complicitat constant i històrica. Ningú esquella sense ovelles manses.