No, no m’he equivocat al escriure «dues espanyes» en minúscules, perquè l’Estat que s’anomena Espanya hi inclou moltes, moltíssimes espanyes adins, algunes tan diferents i diverses com Euskadi, Catalunya i Galícia, per posar l’exemple cultural i lingüístic més allunyat del centre, on hi impera el castellà.
Deia dues espanyes, perquè ahir a la nit, els usuaris de Twitter, aquesta rapidíssima eina social, van posar a la part alta dels trending topics, de les paraules clau més usades en aquest moment al nostre país a Bildu, la destinació estava dipositat a la decisió del Tribunal Constitucional, i… Supervivents!
Sí, amics. Mentre jo tuitear la paraula #bildu i llegia sorprès com el director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, semblava tenir línia directa amb algun membre del tribunal (va ser el primer que va avançar la possible decisió sobre la legalització de la coalició independentista basca), en l’altre costat de la balança apareixia la paraula #supervivents i, fins i tot, el nom d’Aída Nízar.
Déu meu… seran aquestes les dues noves espanyes que ens gelaran el cor?