Puedes compartir esta entrada en:

Sóc Txerra Cirbián (1957), periodista basc que viu a Catalunya des de 1977.

M’agrada el còmic, el teatre, la música i la bona literatura, però la meva gran passió és el cinema des que era una criatura, cosa que em va portar a dirigir a finals dels anys 80 el curtmetratge Potser no sigui massa tard, amb la Mercè Managuerra i Jaume Sorribas, i en el qual van debutar actors com ara Jordi Mollà i Àgata Roca. Va estar més d’un any en cartell, com a teloner del film ‘Bagdad Café’.

Vaig estudiar Periodisme i com a reporter vaig debutar al vespertí ‘Tele/eXprés’, vaig col·laborar a la revista ‘Fotogramas’ i vaig treballar durant més de 35 anys a ‘El Periódico de Catalunya‘, on vaig passar per diverses àrees i vaig coordinar la secció ‘El Dia per Davant’ i el suplement setmanal ‘Ideas & Teletodo’, especialitzat en temes culturals, d’espectacles i televisió, així com de viatges i gastronomia.

Prejubilat des d’abril de 2018, en què vaig deixar el diari, he continuat escrivint per a mitjans com  Catalunya Plural i la revista Viajes National Geographic, si bé col·laboro habitualment amb la web de Nosolocine.net, on parlo de sèries, cinema i viatges.

Enamorat de la ciutat dels canals, l’any 2015 vaig escriure el llibre ‘Venècia de cine‘, que descobreix els escenaris de les pel·lícules rodades a aquesta capital italiana. El 2018 vaig publicar la primera guia en castellà de les Illes Fèroe, i el 2020, una àmplia guia de Venècia (reeditada el 2021), publicades per la petita editorial Ecos Travel Books.