El blog del periodista Txerra Cirbian

Mes: julio 2013

Ayamonte

Lo que os había prometido en la entrada anterior: el reportaje sobre Ayamonte, esa bonita ciudad andaluza situada junto a la desembocadura del río Guadiana, que además de sus amplias playas de arena dorada tiene el Algarve portugués a tiro de piedra. El texto íntegro y los pdfs originales os los he colocado en la página Ayamonte, ciudad frontera.

El que us havia promès a l’entrada anterior: el reportatge sobre Ayamonte, aquesta maca ciutat andalusa situada al costat de la desembocadura del riu Guadiana, que a més de les seves àmplies platges de sorra daurada té l’Algarve portuguès a tir de pedra. El text íntegre i els pdfs originals us els he col · locat a la pàgina Ayamonte, ciutat frontera.

Huelva, El Rocío y Doñana

Hace ya bastantes meses, publiqué en El Periódico un par de reportajes en los que describía un recorrido por parte de la costa de la provincia de Huelva y un poquito de su interior, desde Ayamonte, junto a la frontera portuguesa, hasta la ermita de El Rocío, pasando por el parque de Doñana, en los límites de Cádiz. Aún no era verano-verano, sino unos días antes de la famosa romería, cuando el calor no apretaba tanto como ahora.
Si os apetece leer la primera parte, podéis clicar en la página de mi blog titulada De El Rocío hasta Doñana. En un par de días os subiré el reportaje de Ayamonte.

Ja fa bastants mesos, vaig publicar a El Periódico un parell de reportatges en els quals descrivia un recorregut per part de la costa de la província de Huelva i una miqueta del seu interior, des Ayamonte , al costat de la frontera portuguesa, fins a l’ermita de El Rocío , passant pel parc de Doñana , en els límits de Cadis. Encara no era estiu-estiu, sinó uns dies abans de la famosa romeria, quan la calor no apretava tant com ara.
Si us ve de gust llegir la primera part, podeu clicar a la pàgina del meu bloc titulada De El Rocío fins Doñana. En un parell de dies us pujaré el reportatge d’Ayamonte.

El niño de Evian

Desde abril de este año, casi 57 millones de visualizaciones de Baby & me, un anuncio de la marca de agua Evian.
Un vídeo realmente imaginativo. Que Evian lo patrocine y pague es lo de menos… pero es lo básico para que se haya rodado

Des d’abril d’aquest any, quasi 57 milions de visualitzacions de Baby & me, un anunci de la marca d’aigua Evian.
Un vídeo realment imaginatiu. Que Evian el patrocini i el pagui és lo de menys … però és bàsic perquè s’hagi rodat.

Travesías por el Pirineo

Ahora que ha desaparecido la revista Altaïr, nos quedan pocas revistas de viajes puras. Lástima.
A mi me sigue gustando El mundo de los Pirineos, una publicación de Sua Edizioak, editorial que dirige Javier Pascual Otalora, con Argiñe Areitio como directora de la revista.
Suelo leerles, porque me gusta la temática montañera, el senderismo, caminar por los montes, sin llegar a la escalada, que a mí me resulta demasiado compleja y, bueno, que ya no estoy para ciertos trotes.
En el número 93º (5,60 euros), de mayo y junio, publicaron un excelente monográfico sobre los valles del Baztán y Xareta, completados con reportajes sobre Elizondo, Sara y Zugarramundi, sus brujas y sus cuevas.
Y en el especial de verano, el número 12º (9 euros), que acaba de salir en junio, ofrecen un montón de travesías pirenaicas que harán las delicias de los amantes de la naturaleza: Cavalls del vent, la de Irati a Belagua, la ruta de los contrabandistas, el Camí de l’Ossa, los Carros de Foc…
Buenas guías y fotos espléndidas. 

Ara que ha desaparegut la revista Altaïr, ens queden poques revistes de viatges pures. Llàstima.
A mi em segueix agradant El mundo de los Pirineos, una publicació de Sua Edizioak, editorial que dirigeix ​​Javier Pascual Otalora, amb Argiñe Areitio com a directora de la revista.
Acostumo a llegir-los, perquè m’agrada la temàtica muntanyenca, el senderisme, caminar per les muntanyes, sense arribar a l’escalada, que a mi em resulta massa complexa i, bé, que ja no estic per a certes aventures.
Al número 93º (5,60 euros), de maig i juny, van publicar un excel · lent monogràfic sobre les valls del Baztán i Xareta, completats amb reportatges sobre Elizondo, Sara i Zugarramundi, les seves bruixes i les seves coves.
I en l’especial d’estiu, el nombre 12 º (9 euros), que acaba de sortir al juny, ofereixen un munt de travesses pirinenques que faran les delícies dels amants de la natura: Cavalls del vent, la d’Irati a Belagua, la ruta dels contrabandistes, al Camí de l’Ossa, els Carros de Foc …
Bones guies i fotos esplèndides.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑