El blog del periodista Txerra Cirbián, desde 2005

Mes: junio 2008 (Página 1 de 4)

Canigó

BubbleShare: Share photosPowered by BubbleShare

Esta noche, la del domingo 22 al lunes, 23, es la del ascenso a la cima del Canigó para encender la llama homónima , que recorrerá todos los pueblos de Catalunya y encenderá las hogueras de San Juan.
Las imágenes muestran un ascenso a la pica, junto al guía Jaume Nou, uno de los mejores conocedores del terreno.

Canigó

BubbleShare: Share photosPowered by BubbleShare

Aquesta nit, la del diumenge 22 al dilluns, 23, és la de la pujada al cim del Canigó per a encendre la Flama del Canigó, que recorrerà tots els pobles de Catalunya i encendrà les fogueres de Sant Joan.
Les imatges de dalt són de la pujada a la pica, al setembre, junt amb el guia Jaume Nou, un dels millors especialistes d’aquesta zona.

El software libre y la publicidad

La descarga récord de Firefox –más de 8 millones el primer día y más de 15,5 millones de usuarios cuando escribo estas líneas– obligará a quien toque a hacer la correspondiente lectura, en clave económica, social o tecnológica.
Lo cierto es que la promoción previa y la publicidad de la fundación Mozilla han dado sus frutos.
Soy partidario del software libre y repito, como ya he dicho en alguna ocasión, que libre no significa gratuito, si bien su descarga suele ser gratuita…
Seguir leyendo

El programari lliure i la publicitat

La descàrrega rècord de Firefox –més de 8 milions el primer dia; més de 15,5 milions d’usuaris quan escric aquestes línies– obligarà a qui toqui a fer la corresponent lectura, en clau econòmica, social o tecnològica.
El cert és que la promoció prèvia i la publicitat de la fundació Mozilla han donat els seus fruits.
Sóc partidari del programari lliure i, com ja he dit en alguna ocasió, lliure no significa gratuït, si bé la seva descàrrega sol ser gratuïta.
De la mateixa forma que celebro l’èxit del navegador Firefox, propugno que es faci més publicitat del programari lliure. Crec fermament que un màrqueting adequat donaria com a fruit un increment d’utilització d’aquest tipus de programes i sistemes operatius, i que la gent perdria la por a utilitzar-los.
I és aquí, en aquest punt, on el bitòleg Benjamí Villoslada discrepa lleugerament: «El programari lliure no necessita publicitat sinó educació» (suggereixo llegir sencera l’entrada del seu bloc, Necessita publicitat el programari lliure?, per gaudir amb la ironia, humor i mala llet que destil·la el text, sobretot quan fa certs paral·lelismes amb la religió).
No puc estar més d’acord amb la frase d’en Benjamí: en efecte, ensenyar-lo a les escoles i a la Universitat és una aposta bàsica per acceptar com a normal i quotidià l’ús del Linux i de programes com l’Open Office o el Gimp, de la mateixa forma que ja ningú es pregunta com usar un ordinador amb Windows preinstal·lat, com escriure una carta mitjançant l’editor Word o com retocar una foto amb el Photoshop (d’altra banda fabulós).
Si ensenyéssim als nostres fills a usar eines lliures i gratuïtes potser evitaríem de passada el pirateig de tants programes que, curiosament, només funcionen amb Windows.

« Entradas anteriores

© 2022 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner