El blog del periodista Txerra Cirbian

Mes: abril 2006

Hernán Casciari

A ran dels premis 20 Blogs del diario 20 Minutos, vaig escriure una entrada dins aquest diari en el qual parlava de l’Eduardo Arcos.
Poc desprès, un altre dels premiats, Javier Malonda, millor bloc per votació popular del concurs, afirmava: «Els posts més reeixits són aquells en els que parles de culs i pits».
De fet, el guanyador del concurs ha estat Rafal Fernández, l’autor de Diarios secretos de sexo y libertad.
Però, curiosament, en aquest univers ciberliterari que és la blogosfera, hi ha estrelles que destaquen amb llum pròpia.
El nom que citaré va sorgir en una (a) típica minidiscusió la sempre animada llista de distribució de l’Internauta: l’escriptor i periodista Hernán Casciari.
La seva última bitàcora es titula Orsai i a l’entrada que ha escrit avui mateix parla de que «col·lecciono imbècils més o menys des de 1993».
Li he descobert gràcies a la fina ironia d’en Benjamí Villoslada, perquè, en un primer moment, una frase de Casciari cap a l’Arcos em va fer pensar que l’imbècil potser podia ser el mateix Casciari i no pas l’altre.
Però només cal capbussar-se una estona entre les animades aigües dels seus llocs web per a descobrir un autor tan original com atípic: Weblog de una mujer gorda, El diario de Letizia Ortiz, Juan Dámaso, vidente, Orbitácora, Nina 2×4, Nina Super 8, El Lomo, Klikowsky i el ja citat Orsai.

Hernán Casciari

A raiz de los premios 20 Blogs del diario 20 Minutos, escribí una entrada en este diario en el que hablaba de Eduardo Arcos. Hoy mismo, otro de los premiados, Javier Malonda, mejor blog por votación popular del concurso, afirmaba: «Los post más exitosos son en los que hablas de culos y tetas; se te revoluciona el gallinero».
De hecho, el ganador ha sido Rafal Fernández, el autor de Diarios secretos de sexo y libertad.
Pero, curiosamente, en este universo ciberliterario que es la blogosfera hay estrellas que destacan con luz propia.
El nombre que citaré surgió en una (a) típica minidiscusión en la siempre animada lista de distribución del Internauta: el escritor y periodista Hernán Casciari.
Su última bitácora se titula Orsai y en la entrada de hoy mismo habla de que «colecciono imbéciles más o menos desde 1993».
Le he descubierto gracias a la fina ironía de Benjamí Villoslada, porque en un primer momento, una frase de Casciari hacia el citado Arcos me hizo pensar que el imbécil quizá podía ser Casciari y no el otro.
Pero sólo hay que bucear un rato por entre las animadas aguas de sus sitios web para descubrir a un autor tan original como atípico: Weblog de una mujer gorda, El diario de Letizia Ortiz, Juan Dámaso, vidente, Orbitácora, Nina 2×4, Nina Super 8, El Lomo, Klikowsky y el ya citado blog Orsai.

Semana Santa

Más que unas vacaciones, las de Semana Santa son unos días de descanso entre la Navidad y las vacaciones de verdad, las de verano.
La cuestión es aprovecharlas… Hacer lo que se quiera.
Mi opción ha sido esta: dormir, desayunar, pedalear, comer, hacer la siesta, pasear, cenar, leer, dormir…
O sea, descansar y pisar lugares como el de la foto; poca tele –a quién le importa qué dicen una tal Bienvenida y su madre, a parte de los forenses de la cuadra rosa– y poco blog (el ordinador comienza a ser una grave dependencia, ja, ja, ja).
En definitiva, como decía Lo Vilot, un compañero internauta, son días para vivir.

Setmana Santa

Més que unes vacances, les de Setmana Santa són uns dies de descans entre el Nadal i les vacances de veritat, les d’estiu.
La qüestió és aprofitar-les… Fer el que es vulgui.
La meva opció ha estat aquesta: dormir, esmorçar, pedalar, dinar, fer la migdiada, passejar, sopar, llegir, dormir…
O sigui, descansar i trepitjar llocs com els de la foto; poca tele –a qui importa el que diguin una tal Bienvenida i la seva mare, a part dels forenses de la quadra rosa– i poc bloc (l’ordinador comença a ser una greu dependència, ja, ja, ja).
En definitiva, com deia Lo Vilot, un company llistaire, són dies per viure.

El compte

Santi Santamaría, afamat xef de Can Fabes, signa semanalment un article al Magazine de La Vanguardia, com d’altres cuiners de prestigi ho fan en diferents mitjans de comunicació. Avui són els amos del cotarro, sobretot si apareixen en el firmament de la Guia Michelin.
En el seu article del 5 de març, Santamaría explicava lo difícil que resulta el negoci de la gastronomia i, en un moment donat, afirmava: «Poder cobrar un plat de sardines a 30 o 40 euros té el seu mèrit».
Naturalment no vull treure de context la frase, perquè el xef afegia una explicació sobre les despeses d’un restaurant, que dividia en terços: despeses de personal, costos dels serveis generals i matèria primera.
Fa poc temps un amic va acudir al seu famós restaurant i li van cobrar un quantitat desmesurada per un platet de les seves famoses fabes. Ara mateix, el seu plat més baratet crec que és unes verdures «a la cocotte a l’oli d’oliva» per… 35 euros!
Potser hagi arribat el moment de plantejar-se que menjar bé no necessita escenaris de luxe ni tant teatre.

La cuenta

Santi Santamaría, afamado chef del restaurante Can Fabes, en Sant Celoni, firma semanalmente un artículo en el suplemento Magazine del diario La Vanguardia, como otros cocineros de prestigio lo hacen en diferentes medios de comunicación. Hoy en día son las estrellas del cotarro, sobre todo si aparecen en el firmamento de la Guía Michelin.
En su artículo del 5 de marzo, Santamaría explicaba lo duro que resultaba el negocio de la gastronomía y, en un momento dado, afirmaba: «Poder cobrar un plato de sardinas a 30 o 40 euros tiene su mérito».
Naturalmente no quiero sacar de contexto la frase, porque el chef añadía una explicación sobre los gastos de un restaurante, que dividía en tercios: gastos de personal, costos de los servicios generales y materia prima.
Hace poco un amigo acudió a su conocido restaurante y le cobraron un cantidad desmesurada por un platito de sus famosas fabes. Ahora mismo, su plato más barato creo que son unas verduras «a la cocotte a l’oli d’oliva» por… ¡35 euros!
Quizá haya llegado el momento de plantearse que comer bien no necesita escenarios de lujo ni tanto teatro.

Professionals i afeccionats

Em preguntava l’altre dia un company que quan tenia temps d’escriure aquí, en aquest bloc.
Li vaig respondre que no en tenia… però que el treia de sota les pedres.
Hi ha hagut vegades que, gràcies a la paciència i tolerància de la família, he escrit quatre paraules que em sorgien amb urgència al tornar de la feina, a última hora de la nit…
Aquest matí, llegia en el gratuït 20 Minutos una referència al premi Millor Bloc en Castellà 2005. Aquest guardó és només un premi del citat diari –vull dir que no ho empara cap entitat independent especialitzada en el tema–, però he volgut donar un cop d’ull als candidats.
Un dels seus finalistes, entrevistat avui, és l’Eduardo Arcos, autor de ALT1040. És un jove equatorià de 27 anys que viu a Mèxic i que –com era de preveure– dirigeix una empresa de creació i ús de blocs.
Una de les seves respostes, tan entranyable com per ser el titular de l’entrevista, és: «La meva mare sap que estic bé perquè llegix el meu bloc». Una altra pregunta, més pragmàtica, era si guanyava o perdia diners amb el seu weblog: «Guanyo, i molt», respón.
Pot ser… Qui es dedica en exclusiva a un tema, com si fos la seva feina o tingués un negoci, acaba guanyant diners… si és bo en el que fa, és clar. La resta som simples afeccionats.

Profesionales y aficionados

Me preguntaba el otro día un compañero que cuándo tenía tiempo de escribir aquí, en este blog.

Le respondí que no tenía… pero que lo sacaba de debajo de las piedras.
Ha habido veces que, gracias a la paciencia y tolerancia de la familia, he escrito cuatro palabras que me surgían con urgencia al volver del trabajo, a última hora de la noche…
Esta mañana, leía en el gratuito 20 Minutos una referencia al premio Mejor Blog en Castellano 2005. Este galardón es sólo un premio del citado diario –quiero decir que no lo ampara ninguna entidad independiente especializada en el tema–, pero he querido curiosear entre los candidatos.
Por ejemplo, uno de sus finalistas, entrevistado hoy es Eduardo Arcos, autor de ALT1040. Es un joven ecuatoriano de 27 años que vive en México y, cómo no, dirige una empresa de creación y uso de blogs. Una de sus respuestas, tan entrañable como para ser el titular de la entrevista, era: «Mi mamá sabe que estoy bien porque lee mi blog».
Otra pregunta, más pragmática, era si ganaba o perdía dinero con su weblog: «Gano, y mucho», respondía.
Puede ser… Quien se dedica en exclusiva a un tema, como si fuera un trabajo o un negocio, acaba ganando dinero… si es bueno en su parcela, claro. El resto somos meros aficionados.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑