Fa uns dies, vaig escriure al diari el que ara us deixo aquí sota.

“L’estratègia de Tele 5, consensuada amb la productora Zeppelin, que elabora el concurs de telerealitat, ha tornat a donar fruit: ‘Gran hermano vip’ es va col·locar com a líder dels espais més vistos aquest dijous a la nit, amb 4.343.000 espectadors de mitjana al llarg de tres hores llargues de programa, sense comptar el resum previ ‘GH vip express’, de poc menys d’una hora, que també va ser el segon espai més vist.

I es pot parlar de pura estratègia quan es munta un escàndol sobre el to racista, homòfob i masclista de dos concursants, els germans Juan i José Salazar, més coneguts com Los Chunguitos, es proclama als quatre vents la seva expulsió i en un moment, després de demanar perdó (lògic) van ser immediatament convidats per Jordi González, presentador del ‘reality’, a incorporar-se a les tasques de comentaristes de les aventures dels seus companys, encara a la casa.

És evident que Los Chunguitos volien sortir de la gàbia de Guadalix de la Sierra i ho han aconseguit. Però sigui per tenacitat pròpia o per la feina dels guionistes, la seva expulsió va fer augmentar l’expectació (en la qual es van veure implicats, de manera involuntària, els mitjans que es van fer ressò de les queixes de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals i les Joventuts Socialistes) i l’audiència del concurs.

Naturalment, l’entrada de Paquirrín, la festa sorpresa a Víctor Sandoval, les picabaralles entre Belén Esteban i Olvido Hormigos i el canvi de senyors per criats, entre altres coses, van animar una mica més l’ambient, però no es pot parlar més que d’estratègia d’un espai que havia perdut força davant altres opcions.

Va ser un nou triomf per a Mediaset”.

I segueix sent una fórmula que li surt bé a Telecinco. I barateta: paga una pasta gansa a aquests senyors que li omplen hores i hores de televisió que molta gent veu. Ara, el pobre Kiko Rivera ha decidit abandonar. No sabeu la pena, penita, pena que em fa, déu meu.

Perquè, encara que no us ho cregueu, encara que a mi personalment no m’agradi, aquest tipus de programes són líders d’audiència. Si no, que li tussin al resum diari que presenta Raquel Sánchez Silva, que està escombrant a la resta de competidors amb un muntatge, ben editat, de les ximpleries que han fet els habitants d’aquesta casa durant 24 hores prèvies.