Un dels joves protagonistes del ‘Radio Gaga’ de dijous, 10.

La meva última entrevista per al suplement ‘TeleTodo’ de ‘El Periódico’ va ser amb Manuel Burque i Quique Peinado, copresentadors de ‘Ràdio Gaga’, un programa de televisió de la cadena #0 de Movistar+, en la qual xerren amb persones anònimes. Ho fan amb sensibilitat, però sense sensibleria, a bord d’una petita caravana amb la qual viatgen d’un lloc a un altre i que s’instal·len a on hi hagi un col·lectiu al qual val la pena retratar.

‘TeleTodo’ del 21 d’abril, amb Manuel Burque i Quique Peinado a la portada.

Aquest dijous, 10 de maig, a les 22.00 hores, planten el seu original ràdio a l’exterior de la Casa dels Xuklis de l’Afanoc, a la Vall d’Hebron de Barcelona, ​​on s’allotgen familiars de nens amb càncer.

Sobre aquest programa els vaig preguntar en la conversa que vaig tenir amb ells. Això és el que em van explicar.

Manuel Burque: “És el programa més dolorós que hem fet. Era increïble veure com els nens estaven millor que els pares. El dolor punyent real és dels pares. Els nens tenen un patiment físic, d’esgotament, però on tu empatizabas i paties més era amb els pares. i tot i així crec que el programa destaca pel positiu i constructiu que és el seu enfocament. per a totes les famílies que venien a parlar amb nosaltres, i que estan enmig d’un procés d’aquest estil, per a ells el objectiu principal era que altres pares que es trobin amb aquest problema tinguin informació i camins de seguir, perquè tots ells deien: “Quan a mi em va passar vaig caure en un pou i no sabia què fer. Jo els vull donar eines a altres pares que es vegin en la situació que jo em vaig veure “. l’objectiu sempre és sempre constructiu, educatiu i d’ajudar, en general. Per això ens donaven les entrevistes”.

Quique Peinado amb un dels nens entrevistats.

Quique Peinado: “A mi és un programa que em va desmuntar i que em va costar molt fer-ho per coses meves personals, per familiars que han patit càncer i perquè tinc dos nens petits. Va ser molt difícil. Però aquestes persones que es veuen en aquesta situació és una gent amb una força tal que, quan tu no has passat per alguna cosa així, només pots admirar”.