Amb tot això de la pandèmia, se m’havia oblidat comentar per aquí l’estrena de la quarta temporada d’una d’aquestes sèries que molen als més joves i ens escandalitzen (alguns) els més grans.

Es tracta de ‘Oh My Goig!’, De la productora Camille Zonca de Barcelona, ​​que s’emet al canal Betevé de la capital catalana, però que podeu veure a Youtube.

Encara que hi ha molt bons exemples d’aquest tipus de sèries (Netflix està plena i en PlayZ de RTVE està l’excel·lent ‘Drama’), ‘Oh My Goig!’ «Va ser pionera a la tele pública a l’hora de tractar l’educació sexual per a joves i adolescents amb una mirada feminista, que combina ficció, contingut pedagògic i debats entre joves », com expliquen els seus responsables.

Entre d’altres premis, el Festival Zoom d’Igualada els va guardonar l’any passat. I de què van els temes? Doncs de l’poliamor, l’embaràs no desitjat, la violència masclista en la parella, el món ‘queer’, la transfòbia, la precarietat laboral o el fenomen de les influencers.

A tenir en compte, a més, que els seus creadors compten amb l’assessorament de psicòlegs i terapeutes d’entitats com el Casal Lambda, el BCN Checkpoint, la Fundació Althaia o el centre SPOTT de la Diputació de Barcelona.

Entre els més de 30 actors i actrius, destaquen els joves Ricard Balada, Jingjing Zhu, Berta Cascante, Enrique Martín, Iker Montero, Tania Tor, Laura Solé, Lara Oliete, Clara Moraleda, Soribah Cessay i els nouvinguts Lídice Gura i Abdi Cherbou .

Aída Torrent ha dirigit bona part de la sèrie, escrita per Pau Serracant i Camilo Villaverde.

Al canal de Youtube de Betevé teniu totes les temporades.