De tant en tant fugim de Barcelona unes hores, un parell de dies, per agafar alè i després tornar amb forces renovades a la vida quotidiana.
Aquest cop vam triar Móra d’Ebre com a punt intermedi d’aquesta àmplia zona on es va produir la tristament famosa Batalla de l’Ebre.
Vam escollir un hostal el nom del qual, 7 de Ribera, i la seva ubicació, a la agrobotiga (botiga de productes agrícoles de la zona) del poble ens va fer gràcia.

Va ser un encert. D’entrada, perquè les habitacions estan bé: són noves, senzilles i confortables, amb el mínim exigible i una wifi més que correcta.
Però el que més ens va agradar van ser les responsables de l’hotelet.
La primera a rebre’ns va ser Glòria, una de les filles de la propietària, a la amabilitat de la qual es va sumar una cosa fonamental per a un viatger: informació àmplia i útil sobre què veure i on menjar i sopar.

Un passeig entre presseguers en flor des de Móra fins a Miravet, el pas del riu a barcassa, i després la reserva de Sebes, a Flix, van ser indicacions precises, que seguim al peu de la lletra.
Vam conèixer a la tarda a la mare de Glòria, la propietària de l’hostal, Concepció Blasi , amb qui vam poder xerrar al matí, durant un fantàstic esmorzar.
La primera sorpresa va ser saber que era pedagoga, feina que compaginava amb el d’hostalera. I després, que botiga i hotel eren decisions derivades del seu ofici: fer pedagogia sobre les riqueses que hi ha a la zona, explicar als viatgers i als que entren a la seva botiga les meravelles dels productes agrícoles que ven i dels vins de Tarragona, Montsant i Priorat que té a les prestatgeries.
I també que muntar un hotelet així no hagués estat possible sense el suport del seu marit i cinc fills, raó per la qual va posar aquest nom: 7 de Ribera, una família de set persones de la comarca de la Ribera d’Ebre i també sed (que sona igual que set) de Ribera.