Ara fa just un mes, Roge Blasco, un periodista basc premiat per la Societat Geogràfica Espanyola i que presenta els programes ‘Duent Àncores’, des de 1984, i ‘La Casa de la Paraula’, des de 1997, a Ràdio Euskadi, em va entrevistar amb motiu de la publicació de l’actualització 2021 del meu guia sobre Venècia (Ecos Travel Books), que havia escrit el 2020, però que la pandèmia em va obligar a posar a el dia. Va ser una xerrada molt amena, en la qual també anomenem el meu llibre ‘Venècia de cinema’.
Aquest és l’enllaç a el contingut del programa. L’entrevista s’inicia cap al minut 36 i la podeu escoltar directament aquí baix.

Pel que fa a la nostra xerrada, Roge va escriure una entrada al seu bloc, titulada ‘titulada ‘Txerra Cirbián en una Venecia de cine, que reprodueixo a continuació.

El periodista Txerra Cirbián ens porta per Venècia. Ha elaborat una guia essencial per descobrir aquesta ciutat sense parangó. Escriu: “Venècia és única, potser perquè ha canviat tan poc al llarg dels segles. Per als milions de persones que el visiten representa, a més, un destí mític: el carnaval, les romàntiques llunes de mel, els canals, la seva arquitectura immutable, el teatre de la Fenice, els innombrables museus i la no menys famosa Biennal d’Art, de la qual va sorgir la Mostra di Cinema que s’inaugura cada any, a finals d’agost “. Txerra va començar a anar a Venècia fa uns 40 anys, va escriure ‘Venècia de cinema’ fa sis i recentment ha publicat ‘Venècia. Guia essencial per descobrir la ciutat ‘.

Txerra Cirbián (Barakaldo, 1957) és un periodista i fotògraf establert a Barcelona des de 1977. Entre d’altres mitjans treball a ‘El Periódico de Catalunya’ durant més de 36 anys. També va ser professor de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amant de cinema des de molt jove, és autor dels llibres ‘100 anys de cinema’ (1995), ‘Venècia de cinema’ (2015) i de les guies de viatge ‘Illes Fèroe’ (2018) i ‘Venècia. Guia essencial per descobrir la ciutat ‘(2020 i 2021).

Txerra ser per primera vegada a Venècia de mochileo i li agrada tant que va tornar repetidament. Una vegada, va fer intercanvi de cases amb uns venecians i va descobrir com era viure com un local. Des de llavors es va quedar enamorat de tan singular ciutat.

L’última ocasió que retorn va ser per fer una de les guies més exhaustives que hi ha en castellà.

És una guia personal, com si l’autor et acompanyés pels seus carrers, places i canals.

“Venècia. Guia essencial per descobrir la ciutat “es publica en les guies de l’editorial Ecos Travel Books.

Txerra Cirbián va intervindre al programa de Ràdio Euskadi ‘La casa de la paraula’, emès el dimecres 1 de setembre de 2021.

Pots escoltar l’àudio original de el programa (des del minut 36): https://www.eitb.tv/es/radio/radio-euskadi/la-casa-de-la-palabra/7466421/8286341/cruz-del-gorbeia-el-viaje-del-heroeguia-de-venecia

Post Options